Kristillisten radiohartauksien puolesta vedotaan netissä

 

Yleisradion Iso Paja Helsingin Pasilassa

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Kantolan aloite Ylen hartausohjelmien avaamisesta muidenkin uskontojen kuin kristinuskon edustajille on saanut tukea hallintoneuvoston jäseniltä.

Myös kirkon tiedotuskeskuksen radiotoimituksen toimituspäällikkö Anneli Vartiainen on esittänyt myönteisen näkemyksensä radiohartaustuotannon laajentamiseen.

”Miksi tällä tavoin ehdoin tahdoin vedetään mattoa kristillisyyden alta Suomessa?” kysyy adressin laatinut Karvian seurakunnan eläkkeellä oleva kirkkoherra Hannu Syrjälahti.

Syyskuussa Radio 1:n Kultakuume-ohjelmassa puhunut Kantola perusteli avaustaan ”Yleisradion julkisen palvelun tehtävään kuuluvalla vähemmistöjen palvelemisella”

Syrjälahden adressin mukaan Kantolan hanke ”hapattaa ja katkoo suomalaisen kristillisyyden juuria”

Sansa 1kk vuosisop1

”Miksi valtaväestön totutulta ohjelmapaikalta pitää nipistää muitten uskontojen mielistelyyn lähetysaikaa (varsinkaan jos nämä eivät itse todellakaan ole olleet aloitteentekijöinä asiassa)?   Pahasti pelkään, ettei Ilkka Kantolan aloite mitenkään edistä suvaitsevaisuutta tai tasa-arvoa monikulttuuristuvassa Suomessamme.  Samalla ihmettelen suuresti, ettei kukaan tunnu olevan kirkossamme huolissaan moisesta aloitteesta.  Annetaanko tämän kaikessa kristillisessä ja kirkollisessa nykysuvaitsevaisuudessa toteutua läpihuutojuttuna?” adressissa kysytään.

Kotimaa 24-sivuston haastattelema Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar totesi heinäkuussa, että radiohartauksien pitäminen ”kiinnostaisi varmasti useita islamilaisia yhdyskuntia”.

Suomen Yleisradiossa on kuultu tähän asti vain kristillisiä aamu- ja iltahartauksia maanantaista lauantaihin. Hartauksia on kuultu jo 1920-luvulta lähtien pääosin luterilaisen kirkon edustajilta, mutta myös eri kirkkokuntiin ja kristillisiin tahoihin kuuluvilta Kirkon tiedotuskeskuksen radiotoimituksen tuottamana. Radiotoimitus tuottaa myös YLE Radio 1:n jumalanpalvelukset, Horisontti-ohjelman ja Hartaita säveliä -ohjelmat. Toimitus osallistuu myös Kotimaa24 -sivuston toimittamiseen.

Hannu Syrjälahden Adressin on allekirjoittanut yli sata henkeä.

Lue myös edellinen uutinen aiheesta