Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristilliset kustantajat ry väittää: Suomalaisella lapsella on oikeus kristilliseen kirjaan

 

Kristillisen kirjan viikko 22.–28.3.

Suomalainen kulttuuri lepää vahvasti kristillisten arvojen varassa, eikä lapselta saa viedä mahdollisuutta tutustua kristilliseen uskoon. Viikkoa ennen pääsiäistä vietettävän Kristillisen kirjan viikon teemana on tänä vuonna Lapsen oikeus pyhään ja siitä johdettu ajatus, että suomalaisella lapsella on oikeus kristilliseen kirjaan.

– Seurakuntien etuoikeus on tarjota lapselle luonteva mahdollisuus oppia tuntemaan kristillisen uskon tarjoama iankaikkisen elämän toivo, Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Merja Pitkänen toteaa.

Kristilliset kustantajat ry on 17 kustantajan muodostama yhdistys, joka nostaa vuosittain Kristillisen kirjan viikolla esille maamme laajaa kristillistä kustannustoimintaa. Jäsenkustantajien lisäksi monet muutkin kustantamot julkaisevat kristilliseltä arvopohjalta nousevaa kirjallisuutta.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Yhdistys haastaa seurakuntia, kirjakauppoja ja kirjastoja mukaan Kristillisen kirjan viikon viettämiseen. Viestin toivotaan tavoittavan myös koulut ja lasten vanhemmat. Seurakunnille yhdistys tarjoaa verkkosivuillaan saarnojen virikemateriaalia ja kirjasuosituksia, joita voi nostaa saarnan yhteydessä esille.

– Tämänvuotinen teema jatkaa viime vuonna, YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuonna monella tavalla esille noussutta näkökulmaa lapsen oikeuksiin. Esimerkiksi Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokouksen teemana oli lokakuussa 2009: Lapsella on oikeus pyhään, Pitkänen kertoo.

Samoin Pitkänen muistuttaa arkkipiispa Jukka Paarman piispainkokouksen avauspuheesta helmikuussa 2009. Arkkipiispa totesi: ”Se, että jättäisimme lapsemme ilman uskonnollista kasvatusta, ei ole mahdollista. Kukaan ihminen ei synny tyhjiöön eikä kasva tyhjiössä. Ihminen syntyy yhteisöön ja kasvaa keskellä yhteisöä.”

Kristilliset kustantajat ry laajentaa teemaa painottamalla sitä, että suomalaisella lapsella on myös oikeus kristilliseen kirjaan.
– Meillä ei ole mitään syytä peitellä kristillisiä juuriamme ja kristillistä nykyhetkeämme. Vaikka kirkosta eroamisesta puhutaan paljon, valtaosa suomalaisista kuitenkin edelleen haluaa kuulua johonkin kristilliseen kirkkoon, rukoilee kolmiyhteistä, Raamatun ilmoittamaa Jumalaa ja pitää kristillistä perinnettä arvokkaana. Juuri tästä syystä haluamme nostaa kristillisen kirjan myönteisesti kaikkien, myös lasten saataville, Pitkänen sanoo.

Kristillisen kirjan viikon suojelija on Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri isä Heikki Huttunen, joka on lupautunut kertomaan näkemyksiään kristillisestä kirjasta ja sen merkityksestä yhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä pidettävässä seminaariosiossa maaliskuun puolivälissä.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024