Kristillisen deittisovelluksen algoritmi auttaa kestävän parisuhteen löytämisessä

 

Deittisovellus Valo kertoo sovelluksen toimivan deittipalveluille epätyypillisen algoritmin pohjalta, joka auttaa löytämään käyttäjälle sopivan parisuhteen.

Kesäkuussa 2021 perustetun kristillisen deittisovellus Valon on ladannut jo 230 000 suomalaista. Sovelluksen suosio on yllättänyt sen perustajat.

– Me näemme tässä ehdottomasti paluun perinteisiin perhearvoihin. Ihmiset haluavat löytää itselleen toimivan parisuhteen ja muut deittisovellukset eivät yksinkertaisesti toimi siltä pohjalta että sovelluksessa muodostettu suhde olisi kestävällä pohjalla, deittisovelluksen mediavastaava Kristiina Fekete sanoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Viime vuosina deittisovellusten käytössä onkin nähty suuri muutos, sillä Tinderin ja muiden vastaavien palveluiden käyttäjät ovat kyllästyneet sovelluksissa solmittavien suhteiden pinnallisuuteen. Esimerkiksi Tinderissä rakkautta etsii vain alle 10 prosenttia sovelluksen käyttäjistä. Suuri osa sinkuista haaveilee kuitenkin pysyvästä parisuhteesta.

Ihmiset ovat uupuneita jatkuvaan etsimiseen.

– Vuonna 2023 olemme tulleet siihen pisteeseen että lyhyiden, kertakäyttösuhteiden etsiminen on menettänyt viehätyksensä ja ihmiset ovat uupuneita jatkuvaan etsimiseen. He kaipaavat jotain pysyvää,

Sovellus perustettiin juuri tähän kysyntään ja nyt se voi omalta osaltaan auttaa suomalaisia löytämään helpommin kestävän parisuhteen ja vaikuttaa perheenperustamishaaveiden toteutumiseen.

Rakkauden Algoritmi helpottaa parisuhteen löytymistä

Useat deittisovellukset nostavat käyttäjälle eniten tykkäyksiä kerääviä suosituimpia profiileja, joiden kanssa aloitetaan mutta myös päätetään eniten viestittelyjä. Valon mukaan tällainen pelillisyys on ennen kaikkea sovelluksen etu – ei käyttäjän, joka etsii kumppania.

– On sovellukselle edullista, ettei sieltä poistuta. Niinpä algoritmit tarjoavat ihmisille kaikkien tavoittelemia huippuprofiileja. Sovellukseen jäädään, koska tarjolla on näennäisesti aina vain kiinnostavampia ihmisiä, Fekete sanoo.

Valo loi sovellukseensa oman algoritmin, “rakkauden algoritmin”, joka toimii toisin. Se käsittää mm. kolme kategoriaa – elämän toiveet, kiinnostuksen kohteet ja arvopohjan. Kun käyttäjä luo Valo-profiilin, voi henkilö halutessaan vastata kategorioiden mukaisiin kysymyksiin, joka edistää algoritmin toimintaa tuoden hänelle mahdollisesti sopivia ehdokkaita.

Algoritmin ansiosta sinkku voi jo ennen ensikohtaamista varmistua siitä, että kumppaniehdokkaan mielenkiinnon kohteet, toiveet ja arvot ovat samankaltaisia kuin itsellä.

– Rakkauden algoritmi painottaa yksilöllistä yhteensopivuutta ja nostaa ylimmäksi profiilit, jotka vastaavat käyttäjän henkilökohtaisia mieltymyksiä. Tämä on mullistava uudistus koko deittisovellusten kentässä, Fekete kertoo.

Jo tuhansia Valo:ssa tavanneita pareja

Yritys saa jatkuvasti asiakaspalautetta palvelusta poistuvista pariskunnista, jotka sovellus on yhdistänyt.

– Olemme tietysti vilpittömästi onnellisia jokaisesta onnellisesta parista ja siksi haluammekin että kaikki potentiaaliset uudet käyttäjät kuulevat meistä mahdollisimman nopeasti.

Sovelluksen algoritmi ei pysähdy löytämään vain nopeaa kahviseuraa läheltä vaan etsii kauempaakin, käyttäjälle sopivaa profiilia. Yrityksen mukaan myös tämä voi osaltaan vaikuttaa myönteisesti väestökehitykseemme.

– Teknologia antaa meille mahdollisuuden löytää seuraa helpommin myös kauempaa kuin oman elämänpiirin sisältä.