Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristilliseen avioliittotyöhön syntyi uusi yhdistys

 

– Visiomme on, että parannamme maailmaa aviopari kerrallaan! kertovat Mennään Eteenpäin –toimintaa luotsaavat Anu ja Petri Pekki. Kuva: Sini Pekki

Uusi Yhdessä Eteenpäin -yhdistys tukee Mennään Eteenpäin (ME) -viikonlopun käyneille järjestettävää toimintaa. Suomen ME-tapahtumiin on osallistunut sen 30-vuotisen historian aikana yli 18 000 suomalaista.

ME-työtä vetävät tällä hetkellä tamperelaiset Petri ja Anu Pekki, jotka kokivat oman aviopariviikonloppunsa keväällä 2009. Takana oli tuolloin 17 avioliittovuotta.

Talonrakennusprojekti oli valmistunut muutama vuosi sitten.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Kiireinen lapsiperhearki oli etäännyttänyt meitä toisistamme. Keskinäinen kipinä tuntui kadonneen. Päivät sujuivat touhutessa, mutta kaipasimme suhteeltamme enemmän.

– Ilmoittauduimme ME-viikonloppuun, koska monet olivat sitä kehuneet. Pääsimme reilun vuoden mittaiseen jonoon.

Hotelliviikonlopussa Pekit kirjoittivat ja keskustelivat tärkeistä asioista sekä tekivät löytöjä itsestään, toisistaan ja tunteistaan.

– Näiden kautta rakastuimme uudestaan, mikä oli valtavan hieno tunne! Löysimme uudestaan meitä yhteen liittäneet asiat, joista halusimme pitää kiinni.

Luentosalin seinässä luki oleellinen asia: ”Rakastaminen on päätös”. Siellä näkyi myös viisas totuus: ”Tunteet eivät ole oikeita tai vääriä.”

Pekit muistelevat kiitollisena, miten viikonloppu paransi ja syvensi keskusteluyhteyttä sekä antoi arkeen parisuhteen parantamisen työkalun.

Puhujat olivat koskettaneet osallistujia aitoudellaan ja rehellisyydellään.

– Tämä kaikki sai meidät vakuuttuneiksi siitä, että haluamme tehdä vapaaehtoistyötä ME:n parissa.

Viikonlopuissa ei ole ryhmätöitä.

– Avioparit keskittyvät vain toisiinsa, joten he tavallaan luovat itselleen tilanteeseensa sopivan viikonlopun. Luennoissa emme paneudu miesten ja naisten välisiin eroihin, vaan käsittelemme suhdetta tasa-arvoisesti, tunteisiin ja tarpeisiin keskittyen.

Kiinnostus viikonloppuihin on nousussa.

– Liikkeellä ovat erityisesti nuoret parit. Maaliskuussa pidimme Haikossa ME-viikonlopun 26 parin kanssa. Peruutuspaikkaa oli odottamassa peräti 41 paria. Emme ole saaneet mahtumaan tämän vuoden viikonloppuihin kaikkia mukaan haluavia.

Uusi Yhdessä Eteenpäin -yhdistys on nyt perustettu tukemaan ME-viikonlopun käyneille järjestettyä toimintaa, johon ME myös hakee kasvua.

Mennään Eteenpäin -aviopariviikonloput ovat hengeltään luterilaisia. Niissä on kerrallaan vastuussa neljä puhujaparia, joista yksi on aina pappispari.

Petri ja Anu Pekki toimivat toista vuotta ME:n vastaavana maallikkoparina pappispari Jouko ja Marianna Jyrkämän rinnalla.

Taloudenhoitajina palvelevat Anne ja Tom Stenmark.

Aktiivisesti toimivia vapaaehtoispareja on ME-toiminnassa mukana yli sata.

Maailmalla ME-viikonloppuihin on osallistunut miljoonia pareja, Suomessa yli 18 000 ihmistä.

 

Aiheet