Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kristillisdemokraatit vaativat lähipalvelujen kirjaamista sote-lakiin

 

Hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen neuvottelut ovat käynnissä ja voivat päättyä ennen vaaleja. Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi Radio Dein vaalitentissä vaativansa uudistukseen kirjausta oikeudesta lähipalveluihin.

Hallitus yrittää punnertaa suuren sosiaali- ja terveyspalveluja koskevan uudistuksen kokoon ennen vaaleja. Ylen keskiviikkoaamuisen uutisen mukaan neuvotteluja on vaikeuttanut kokoomuksen ja SDP:n välinen ideologinen ero palvelujen yksityistämisestä. KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen ei kajonnut vaalitentissä tähän kiistakapulaan, mutta kerto puolueensa vaatimuksen tulevaan lakiin.

– Korostan ja paljastan tähän sosiaali- ja terveyspalvelulakiin (liittyen), jota ihan tälläkin hetkellä väännetään, että olemme ajamassa siihen ihan kirjausta oikeudesta lähipalveluihin: neuvolapalveluihin, tietysti kouluihin, myös terveyskeskuspalveluihin, vanhusten tärkeäisiin päiväpalveluihin. Ne olisi oltava saatavissa ihan läheltä.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Kristillisdemokraateista sosiaali- ja terveysuudistus sekä sen kanssa yhtä jalkaa kulkeva kuntauudistus ovat alueellisia tasa-arvokysymyksiä.

Kuuntele Räsäsen kuntavaalitentti täältä

Räsänen kumoaa YLEn uutiset sote-neuvottelujen kariutumisesta

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)