90 unkarinkielistä päiväkotia sai kristilliset lastenkirjapaketit – ”Se, mikä Itä-Euroopassa on mahdollista, ei enää ole mahdollista Suomessa”

 
Kuvakollaasi lapsista, jotka lukevat kirjoja.

Kristillisen lastenkirjapaketin saaneet päiväkodit sijaitsevat Unkarissa, Romaniassa, Slovakiassa ja Ukrainassa. KUVAT: KANSANLÄHETYKSEN IDÄN KIRJALLISUUSTYÖN ARKISTO

90 unkarinkielistä päiväkotia Itä-Euroopassa sai lahjoituksena käyttöönsä kristillisen lastenkirjapaketin. Suomalaisista päiväkodeista ja kouluista kristillisyys halutaan pois.

Viime vuoden lopussa 90 unkarinkielistä päiväkotia sai lahjoituksena käyttöönsä kristillisen lastenkirjapaketin. Päiväkodit sijaitsevat Unkarissa, Romaniassa, Slovakiassa ja Ukrainassa.

Projekti oli Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen ja unkarilaisen Parakletos-kustantamon yhteistyötä, tiedotetaan Kansanlähetyksen verkkosivuilla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Päiväkodit saivat itse valita, ottavatko he kirjapaketin vastaan. Niille tarjottiin mahdollisuutta tilata paketti, jossa on lastenraamattuja, hengellisiä lastenkirjoja sekä raamattuaiheisia pelejä unkarin kielellä.

Lähetettyjen kirjapakettien arvo oli yhteensä 11 250 euroa, josta Kansanlähetys maksoi noin puolet. Loput summasta tuli yksityisiltä unkarilaisislta lahjoittajilta, jotka saivat klikata ja maksaa kustantamon verkkosivuilla paketteihin haluamiaan lastenkirjoja.

Projektityöntekijä Esko Mäki-Soini huomauttaa Kansanlähetyksen verkkosivuilla, että vielä 1970- ja 1980-lukujen Itä-Euroopassa lastenraamattujen lähettäminen päiväkoteihin olisi ollut mahdotonta.

”Nyt tilanne on kääntynyt niin, että se, mikä Itä-Euroopassa on mahdollista, ei enää ole mahdollista Suomessa. Olemmeko me suomalaiset pikkuhiljaa menettämässä uskonnonvapauttamme?”

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie