Köynnöksenkantajien viikko kutsuu vapaaehtoistyöhön Tampereella

 

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnana vapaaehtoistoiminnan teemaviikko Köynnöksenkantajat on saanut nimensä kirkossa olevasta Hugo Simbergin freskosta Köynnöksenkantajat, jonka Simberg maalasi vuosina 1905-1906.

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta, Mummon Kammari ja näkövammaisten toimintakeskus Myötätuuli kutsuvat jälleen vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Viime sunnuntaina alkoi vapaaehtoistoiminnan teemaviikko.

Köynnöksenkantajien viikko alkoi viime sunnuntaina ja päättyy sunnuntaina 13.9. Kyseessä on Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan järjestämä vapaaehtoistoiminnan teemaviikko. Viikon aikana tapahtumia on Tampereen keskustan alueella useissa eri paikoissa. Tapahtumissa voi tutustua vapaaehtoistoimintaan, ilmoittautua mukaan, kysellä ja keskustella.

Mukaan vapaaehtoistoimintaan voi päästä nopeastikin, esimerkiksi vanhustyön keskuksessa, Mummon Kammarissa syksyn ensimmäinen perehdytys vapaaehtoisille on jo torstaina 10. syyskuuta. Myötätuulen kurssi näkövammaistyötä tekeville ja siitä kiinnostuneille on 5. lokakuuta.

Vapaaehtoistoimintaa on tarjolla eri ikäisille, oman kiinnostuksen ja taitojen mukaan. Vapaaehtoistyön eri muotoihin voi perehtyä myös verkkosivulla vapaaehtoistyo.fi/tampere. Sivustolla vapaaehtoistyötä tarjoavat Tampereen evankelis-luterilaiset seurakunnat yhteistyökumppaneineen.

Tietoa teemaviikon tapahtumista löytyy Tampereen seurakuntien tapahtumakalenterista ja verkkosivuilta tampereenseurakunnat.fi/koynnoksenkantajat.