Koptipappi Zakaria Botros: Sharia-laki suojelee hirmuhallituksia

 

KUUNTELE KLIPPI. Suomessa vieraileva, islamistien piirissä maailman vihatuimpien ihmisten joukkoon lukeutuva, Zakaria Botros sanoi eilen eduskunnassa islamilaisen sharia-lain suojelevan Lähi-idän diktaattorien hirmuhallituksia. Terroristijärjestö Al-Qaida on luvannut suomalaiskansanedustajien vieraaksi saapuneen koptipapin päästä 60 miljoonan dollarin palkkion. Egyptiläissyntyistä mediapersoonaa vihataan, koska tämä opettaa muslimeille Koraania peittelemättä kirjan ristiriitaisuuksia.

Suomalaiskansanedustajien kutsumana keskiviikkona eduskunnassa vieraillut Zakaria Botros oli Arkadianmäellä huolissaan siitä, että islamilaiset puolueet hidastavat Egyptin ja muiden Lähi-idän maiden demokratiakehitystä.

– Islam ei ole pelkästään uskonto, se on samalla kokonaisia yhteiskuntia hallitseva valtiorakenne. Muslimin suurin pelko on, että hän menettää uskonsa. Siksi arabimaissa menee läpi vallanpitäjien ajatus siitä, että valtion tehtävä on suojella islamia. Tämä on johtanut myös siihen, että muslimit ovat jatkuvassa sodassa islamin suojelemiseksi, esitti Zakaria Botros näkemyksensä Radio Deille eduskunnassa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Botros on noussut julkisesti arvostelemaan islamia ja Lähi-idän diktaattorien arabihallintoa sen jälkeen, kun muslimit surmasivat tämän veljen vuonna 1947. Muslimiyhteiskunnan perustuksiin ja ongelmiin kohdistuva arvostelu on tuonut Botrokselle kaksi vankilatuomiota hänen kotimaassaan Egyptissä. Vuonna 1989 langetetusta elinkautisesta hän vapautui eurooppalaisten ja amerikkalaisten ihmisoikeusjärjestöjen voimakkaan painostuksen ansiosta.

Botroksen Suomen-vierailua järjestelleen Markku Tenhosen mukaan Botros esittää islam-kritiikkinsä rakkaudellisesti ja kunnioittavasti, mutta rohkeasti.

– Hän nostaa esiin niitä islamin puolia, jotka eivät mediassa juuri muuten tule esiin.

Islamilaisia hallituksia on nopeassa tahdissa syösty vallasta muun muassa Tunisiassa, Egyptissä, Libyassa ja Jemenissä. Zakaria Botroksen mukaan arabikeväänä tapahtunut kansannousu on väistämättömän kehityksen tulosta, jolle on luvassa myös jatkoa.

– Muslimimaiden hallitusten on ollut lähes mahdotonta taipua mielenosoittajien vaatimukseen uskonnon- ja sananvapaudesta. Siksi mielenosoittajien keskeinen iskulause arabimaissa on ollut: haluamme kaataa hallituksen, Botros sanoo.

Lue myös: ”Isä Zakaria Botros Suomessa”

Kuuntele Radio Dein Ajankohtaistunnin juttu Zakaria Botroksen eduskuntavierailusta (toimittaja Ida-Liina Huurtela):

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)