Konstantinopolin ekumeeninen Patriarkka Bartolomeos Suomeen

 

Konstantinopolin ekumeeninen Patriarkka Bartolomeos vierailee Suomessa 11-13.9. syyskuuta. Bartolomeos saapuu vierailulle pääkaupunkiseudulle ensimmäistä kertaa.

Patriarkan tuo Helsinkiin Suomen ortodoksisen kirkon autonomian 90-vuotisjuhla. Hän tapaa vierailunsa aikana muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja arkkipiispa Kari Mäkisen.

Patriarkka Bartolomeos on ilmoittanut vierailullaan haluavansa kohdata erityisesti paikallisia suomalaisia ortodokseja.

Pääkaupunkiseudulla asuu 20.000 ortodoksia, mikä on kolmannes Suomen ortodokseista.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

Suomen ortodoksisen kirkon asema toisena kansankirkkona ja ortodoksisten kirkkojen perheen jäsenenä vakiintui kun kirkko sai itsenäisen aseman Ekumeenisen patriarkaatin yhteydessä 6.7.1923 annetun Tomos -asiakirjan myötä.

Patriarkka Bartolomeos tapaa luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkisen keskiviikkona 12.9. ja Suomen presidentti Sauli Niinistön 13.9.

Bartolomeos on profiloitunut aktiivisena toimijana kansainvälisissä kysymyksissä. Hän on työskennellyt erityisesti islamilaisen ja läntisen maailman suhteiden kehittämiseksi sekä selvittänyt EU:n ja Turkin välisiä kiistakysymyksiä, jotka ovat liittyneet muun muassa ihmisoikeuksiin ja uskontojen asemaan.

 
Radio Dei RADIOT_FI 2