Konservatiivit luterilaiset eivät ole marginaalissa

 

Rolf Kjöde toimii Norjan Evankelisluterilaisen Verkoston puhemiehenä.

– Evankeliumia julistetaan ja ihmisiä tulee uskoon kaikkialla maailmassa, kaikissa kansoissa, kun toimitaan klassisen evankelisluterilaisen uskon pohjalta, vakuuttaa Norjan Evankelisluterilaisen Verkoston puhemies, pastori Rolf Kjöde.

Norjassa toimiva Evankelisluterilainen Verkosto (Evangelisk Luthersk Nettverk, ELN) järjesti kansainvälisen kokouksen 29.-30. lokakuuta Oslossa. Kokouksen teemana oli ”Ole rohkea ja luja – maailmanlaajaa luottamusta Raamattuun 2013”.

ELN:n puhemies Rolf Kjöde kiteytti konferenssin tarkoituksen ja sanoman korostamalla, että ELN ei halua torjua ketään pois omasta yhteydestään, vaan tukea, inspiroida ja rohkaista jokaista toimimaan omalla paikallaan. Kjöden mielestä moni on väsynyt työhönsä ja on jopa luovuttamassa.

Sansa syyskeräys artikkelin alle

– On erityisesti kaksi ongelmaa: jakautuneisuus ja marginalisoituminen. Raamattuun sitoutuvien uskovien pitäisi saada kokea, että he kuuluvat suurempaan yhteyteen kansallisesti ja kansainvälisesti.

– Jos opetamme perinteistä luterilaista teologiaa, silloin vahvistamme yhteyttämme. Ne, jotka pitävät tästä opetuksesta kiinni, eivät kansainvälisesti katsoen ole kristikunnan marginaalissa, vaan pikemminkin sen ytimessä, Kjöde vakuutti.

Kjöden mukaan tulee valmistautua siihen, että tulevaisuudessa tarvitaan uusia kirkollisia rakenteita.

– On tärkeää, että keskustelemme etukäteen, miten siinä tilanteessa toimimme.

ELN on Norjan luterilaisen kirkon kolmen herätysliikkeen ja kahden luterilaisen vapaakirkon muodostama verkosto. Sen sisarjärjestöön Tanskassa on liittynyt 1600 jäsentä ja 23 luterilaista seurakuntaa.