Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kolumnisti Leevi Launonen: Sukupuolineutraali avioliittolaki pakottaisi luterilaisen kirkon linjanvetoihin

 

Ristin Voitto -lehden päätoimittaja Leevi Launonen ennustaa yhteiskunnan maallistumisen lisäävän painetta kansankirkon asemaa kohtaan. Hän arvioi evankelis-luterilaisen kirkon olevan teologisessa ja yhteiskuntaeettisessä kriisissä. Launonen kirjoittaa Seurakuntalainen.fi:n kolumnissa, että sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksyminen pakottaisi luterilaisen kirkon suuriin periaatteellisiin linjauksiin.

”Sukupuolineutraalin avioliiton mahdollinen hyväksyminen johtaa siihen, että uskonnonvapauslain sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain keskinäistä suhdetta joudutaan arvioimaan uudelleen. Tämä pakottaa myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon periaatteellisiin linjanvetoihin. Sen on tehtävä valinta yhdenvertaisuuden irrallisella arvolla argumentoivan kansalaismielipiteen ja Jumalan sanasta nousevan avioliittokäsityksen välillä”, Launonen kirjoittaa kolumnissaan.

Helluntaitaustaisen lehden päätoimittajan mukaan muutos kirkon aikaisempien eettisten linjausten muutos luo sekä yksilöille että joillekin evankelis-luterilaisen kirkon piiriin kuuluville yhteisölle painetta irtautua kirkosta.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

”Ja jos näin tapahtuu, maamme kristillinen kenttä alkaa muotoutua nopeasti uudelleen ja saattaa olla kymmenen vuoden kuluttua hyvin erilainen kuin tällä hetkellä”, Launonen arvioi.

Leevi Launosen kolumni: ”Älkää hylätkö kirkkoa”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)