Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kolumnisti Hannu Lahtinen: ”Suomeen syntyy lähivuosina kymmeniä vapaakristillisiä seurakuntia”

 

Suomen Vapaakirkon äänenkannattajan Suomen Viikkolehden päätoimittaja Hannu Lahtisen mukaan Suomeen syntyy lähivuosina kymmeniä uusia vapaakristillisiä seurakuntia, mikäli kirkkokuntien suunnitelmat toteutuvat. Vapaakirkon tavoitteena on perustaa vaihtoehtoseurakuntia eri puolille maata.

”Uusien seurakuntien tarve ilmenee ajassamme niin selkeästi, että motivaatiotaso on noussut kuin itsestään”, kirjoittaa Suomen Viikkolehden päätoimittaja Hannu Lahtinen Seurakuntalainen.fi:n kolumnipalstalla.

Lahtisen mukaan kirkoissa on ollut siinä määrin onnistuneita hankkeita, että ne vauhdittavat sanoista tekoihin siirtymistä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Uusien seurakuntien perustaminen on ollut usean vuoden ajan yksi Vapaakirkon kotimaantyön tavoitteista. Viime vuosina erityisesti pääkaupunkiseutu on nähty strategisesti tärkeänä alueena uusille vapaaseurakunnille.

”Uusia seurakuntia tarvitaan, koska valtaosalla suomalaisista ei ole säännöllistä seurakuntayhteyttä.  Moniarvoinen yhteiskunta tarjoaa mahdollisuudet erilaisiin valintoihin”, perustelee Lahtinen vapaakirkon strategiaa.

”Uuden seurakunnan synnyttäminen ei ole mikään ohimenevä harrastus, vaan se edellyttää istutustiimiltä pitkäkestoista sitoutumista, yhteisten arvojen määrittelyä ja ympäristöään palvelevan seurakuntaelämän rakentamista.”

Hannu Lahtinen pitää sekä vapaiden suuntien että luterilaisen kirkon seurakuntien uudistumista edellytyksenä kristillisyyden nykyisen aseman säilymiselle Suomessa.

Hannu Lahtisen kolumni

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)