Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kolmen kirkon piispat mukana Educa-messuilla

 

Kuva Educa-messuilta 2016. Kuva: Messukeskus/kuvapankki

Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma ja rap-artisti Daikini eli Lauri Kemppainen keskustelevat katsomusten kohtaamisesta Educa-messuilla lauantaina 28.1. Myös katolisen kirkon ja ortodoksisen kirkon piispat osallistuvat messuille.

Piispa Tapio Luoma ja Daikini eli Lauri Kemppainen pohtivat opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educassa, miten keskustella kunnioittavasti silloinkin, kun ollaan eri mieltä. Miten rakentaa yhteiskuntarauhaa ilman, että luopuu omasta katsomuksestaan?

Evankelis-luterilainen kirkko osallistuu 27.–28.1. Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville messuille tällä kertaa yhdessä ortodoksisen ja katolisen kirkon kanssa. Yhteinen osasto (6 c 68) sijaitsee Tahto-lavan vieressä. Ekumeenisella Yhdessä hyvä kiertoon -teemalla liitytään sekä Suomi 100 -juhlavuoteen että reformaation merkkivuoteen. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kirkkojen osastolla olevaan teesioveen messuvieraat voivat jättää omia ajatuksiaan siitä, miksi katsomusten tuntemus on tärkeää tämän päivän maailmassa.

”Meidän kanssamme voi tulla keskustelemaan ja pohtimaan esimerkiksi seurakuntien kouluyhteistyöhön liittyviä asioita. Näin reformaation merkkivuonna voi tulla hakemaan ideoita sen viettoon ja selailemaan erilaisia materiaaleja”, vinkkaa kirkon kouluyhteistyön asiantuntija Tuula Vinko.

Osastolla vierailevat myös kolmen kirkon piispat. He ovat tavattavissa seuraavasti: perjantaina 27.1. klo 13.00–13.30 piispa Teemu Sippo, klo 15.00–15.30 piispa Ambrosius sekä lauantaina 28.1. klo 15.00–15.30 piispa Tapio Luoma.

 

Aiheet