Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kohudosentti tahtoo lapsiasiavaltuutetuksi

 

Bäckman oli Helsingin Sanomien vuonna 2008 julkaisemalla 30 suomalaisen toisinajattelijan listalla. KUVA: Wikipedia

Dosentti Johan Bäckman ilmoittaa hakevansa Suomen lapsiasiavaltuutetuksi.

Bäckman kertoo asiasta blogissaan. Hän kirjoittaa yrittäneensä toimia jo vuosia eräänlaisena Suomen varjo-lapsivaltuutettuna maailmalla.

Maria Kaisa Aula kertoi torstaina jättävänsä lapsiasiavaltuutetun tehtävän. Hän sanoi eronsa syyksi liian vähäisen työntekijämäärän työtehtäviin nähden.

Bäckman kirjoittaa yrittäneensä toimia jo vuosia eräänlaisena Suomen varjo-lapsivaltuutettuna maailmalla. Bäckmanin mielestä Aulan ero ja sen perusteet sekä viime aikojen keskustelu osoittavat, kuinka katastrofaalisessa tilassa suomalainen lastensuojelu on.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Bäckman kirjoittaa, että tehtävässään hän muun muassa kävisi kaikissa Suomen lastenkodeissa ja lisäisi avoimuutta.

Bäckman on tullut tunnetuksi kommentoituaan tiiviisti Suomen sosiaaliviranomaisten toimintaa, kuten lasten huostaanottoa, Venäjän mediassa.

Kotimaa24 uutisoi tänään, että Maria Kaisa Aulan irtisanoutumisessa lapsiasiavaltuutetun tehtävästä on mukana myös protestia.

– Protesti pienessä määrin, oma elämäntilanne on taustalla. On myös henkilökohtaisen elämän syitä – eli juuri nyt tuntuu hyvältä antaa enemmän aikaa omille ajatuksille ja läheisille. Taustalla on toki myös se, että työ on kahdeksan vuoden aikana ollut aika kuormittavaa. Haluan lähettää päättäjille vakavan viestin, että voimavarat ovat tässä työssä ihan alimitoitetut, asia pitäisi ottaa vakavammin, Aula kommentoi eron syitä Kotimaa24:lle.

Johan Bäckmanin blogi

Maria Kaisa Aulan haastattelu Kotimaa24:ssä

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)