Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Kirkon tutkimuskeskus ja koulutuskeskus yhdistyvät

 

Kirkolliskokous kokoontuu parhaillaan Turussa. Kuva: Kirkon Kuvapankki Aarne Ormio

Kirkolliskokous on tehnyt päätöksen Kirkon tutkimuskeskuksen ja Kirkon koulutuskeskuksen yhdistymisestä. Fuusiolla tavoitellaan ”toimintojen tiiviimpää vuorovaikutusta ja yhteistyötä”.

Kirkolliskokous hyväksyi keskiviikkoisessa istunnossaan Kirkkohallituksen ohjesäännön muutoksen, joka mahdollistaa suunnitelmat Kirkon koulutuskeskuksen ja Kirkon tutkimuskeskuksen yhdistämisestä. Kirkolliskokous keskusteli asiasta vilkkaasti ja asiasta käytettiin kaikkiaan 29 puheenvuoroa.

Yhdistämisen ensisijaisena tavoitteena on nykyistä parempi vaikuttavuus ja lisäarvon tuottaminen seurakunnille. Yhdistämisellä tavoitellaan näiden toimintojen syvempää vuorovaikutusta ja yhteistyötä.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Kirkolliskokous äänesti asiasta, sillä kirkkohallituksen esityksestä mietinnön tehnyt hallintovaliokunta totesi, että keskittyminen yksinomaan tutkimus- ja koulutuskeskuksen yhdistämiseen ei täytä kirkkohallitukselle annettua alkuperäistä tehtäväksiantoa. Hallintovaliokunnan mietinnön puolesta äänesti 22 edustajaa ja sitä vastaan 84 edustajaa.

Hallintovaliokunnan mietintö kokonaisuudessaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Kirkolliskokousviikon videoseuranta ja asiakirjatLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous.