Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirkon tutkimuskeskuksen apurahat vuodelle 2021 myönnetty

 

Vatikaanin julkilausuma korostaa ihmiselämän arvokkuutta kaikissa elämänvaiheissa. Myöskään kärsimys ei missään nimessä vie pois ihmisen arvokkuutta, joka on luovuttamaton. Kuvituskuva: iStockphoto

Kirkon tutkimuskeskuksen apurahat ensi vuodelle on myönnetty 19 henkilölle. Apurahojen yhteissumma on 215 280 euroa. Tutkimuskeskuksen apurahoja myönnetään kirkon ja uskonnollisen elämän sekä yhteiskunnan muutosten tutkimukseen.

Tutkimusten painopistealueet vuosille 2018–2021 ovat kirkon usko ja uskon kieli nykyajan maailmassa, kirkko ja yhteiskunnan murros, uskontojen ja kulttuurien kohtaaminen kirkossa ja yhteiskunnassa, kirkon toiminnallinen ja rakenteellinen kehittäminen sekä kristillisen perinteen välittyminen.

Apurahan saajien tutkimuskohteita ovat esimerkiksi eutanasia, sekularisoituminen, uskonto kuluttajakulttuurissa, islam, avioerot ja kuolinilmoitukset.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Suurimmat apurahat (20 880 €) myönnettiin Miia Leonsaarelle (Death, suffering, and euthanasia: Attitudes towards euthanasia among the Finnish Evangelical Lutheran clergy), Nina Haglundille (”Bara en sekreterare?” – En studie av de praktiskt anställdas förhållningssätt till andligt arbete i den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland) ja Joona Korteniemelle (Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen ekklesiologia 1960-1979).

Kaikki apurahan saajat löytyvät tästä linkistä.

Kirkon viestintä