Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkon palvelukeskus aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

 

Jukka Keskitalo aloittaa Oulun hiippakunnan piispana 1.11.2018. Kuva: Kirkkohallitus / Kirkon viestintä / Juho Ruohola

Kirkon palvelukeskus (Kipa) aloittaa yhteistoimintaneuvottelut tuotannollis-taloudellisten syiden sekä toiminnan uudelleenjärjestelyiden perusteella. Neuvotteluiden ulkopuolelle jää kirjanpidon ja palkanlaskennan henkilöstö.

Henkilöstön vähentämistarpeen arvioidaan olevan enintään 15 henkilöä. Kipassa työskentelee tällä hetkellä noin 130 työntekijää, joista yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on noin puolet.

Neuvottelut alkavat huhtikuun alussa ja ne kestävät vähintään kaksi viikkoa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakunnille, seurakuntayhtymille, hiippakunnille ja kirkon keskusrahastolle. Yhteensä asiakkaita on noin 300. Palvelukeskuksen päätoimipiste on Oulussa, ja Porvoossa on ruotsinkielisiä palveluja tuottava toimipiste. Kipa perustettiin vuonna 2012.

Viimeiset seurakuntataloudet ovat siirtyneet Kipan asiakkaiksi vuoden vaihteessa 2017 ja viisivuotinen niin kutsuttu siirtymävaihe on loppunut. Siirtymävaiheen tukitoimia kuten asiakkaiden vastaanotto ja koulutus on purettu ja henkilöitä siirretty muihin tehtäviin.

Uuden strategian mukaisesti Kipa keskittyy nykyisten palvelun tuottamiseen tehokkaasti. Tämä tarkoittaa muun muassa talousarviossa pysymistä sekä tähän asti alijäämäisen tuloksen oikaisemista. Kipa tavoittelee noin 800 000 euron suuruisia kustannussäästöjä vuositasolla.

”Kirkon palvelukeskuksen uuden strategian ohjaamana ensin keskitytään nykyisten palveluiden kannattavaksi saamiseen tehostamalla niihin liittyviä toimintoja. Nykypalveluiden kannattavuuden varmistuttua voidaan ryhtyä suunnittelemaan mahdollisia palvelulaajennuksia”, toteaa Kirkon palvelukeskuksen johtaja Sami Savilaakso.

Kirkon palvelukeskus on kirkkohallituksen erillisyksikkö. Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo toteaa, että nyt ilmoitettu menettely aiheuttaa ymmärrettävästi huolta Kirkon palvelukeskuksen henkilöstön keskuudessa. Keskitalon mukaan kirkolliskokouksen asettamat tavoitteet Kipalle ja Kipan asiakkaiden eli seurakuntien kiristyvä taloustilanne kuitenkin edellyttävät Kipan toiminnan tehostamista ja talouden tasapainottamista.

Yhteistoimintaneuvotteluiden lopputuloksesta tiedotetaan erillisellä tiedotteella neuvotteluiden päätyttyä.