Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirkon kansliapäällikkö: Hallituksen esitys kehitysyhteistyörahoista skandaalimainen

Kirkon kansliapäällikkö Jukka Keskitalo.

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo kritisoi hallituksen aikeita laskea kehitysyhteistyön määrärahojen tasoa Suomen Kuvalehden Rajalla-blogissa.

”Hallituksen ensi vuoden talousarvioesitykseen kätkeytyy skandaali, josta ei ole paljon ääneen hiiskuttu. Kehitysyhteistyömäärärahojen tason arvioidaan olevan noin 0,48 prosenttia bruttokansantulosta. Taso laskee tästä vuodesta (0,55 %)”, Keskitalo kirjoittaa.

Jukka Keskitalo toteaa, että talousarvioehdotuksen myötä Suomi etääntyy aina vain kauemmaksi päämäärästään. Suomi on sitoutunut EU:ssa antamaan 0,7 prosenttia bruttokansantulosta vuoteen 2015 mennessä.

”Voin kuulla korvissani argumentit huonosta taloustilanteesta ja kotimaan tarpeista. Kaiken uhallakin sanon, että näitä hyvin vakavia kotimaan haasteita ei pidä asettaa vastakkain kehitysyhteistyön kanssa. Vastuumme ulottuu maan rajojen ulkopuolelle.”

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Keskitalo toteaa, että Suomi on jäänyt kauas muiden Pohjoismaiden jälkeen kehitysyhteistyön määrärahojen suhteen. Kuitenkin Suomen paikka olisi näiden maiden joukossa vastuullisena ja vahvana kansainvälisenä toimijana.

Hän myös viittaa suomalaisiin kehitysyhteistyöjärjestöihin, joiden mukaan Suomi ei voi ummistaa silmiään maailmanlaajuiselta köyhyysongelmalta. ”Suomella on varaa auttaa maailman köyhimpiä myös talouskriisin keskellä.”

Jukka Keskitalon kirjoituksen voi lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.