Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Kirkolla paljon annettavaa pakolaistilanteeseen”

 

Heikinharhun vastaanottokeskus Oulussa. Kuva: Wikipedia.

Joukko kirkon hiippakuntasihteereitä ja kansainvälisen työn asiantuntijoita on laatinut vetoomuksen pakolais- ja siirtolaiskeskusteluun liittyen.

”Haluamme vedota seurakuntalaisiin, seurakuntien päättäjiin ja työntekijöihin. Kotouttamissuunnitelmat eivät toimi, jos tänne saapuvat eivät löydä avointa ja vieraanvaraista yhteisöä. Seurakunta on olemukseltaan sellainen. Onhan?” allekirjoittaneet haastavat.

”Ei ole itsestään selvää, että yhteiskuntamme ja yhteisömme taipuvat uuteen. Kirkolla olisi tässä paljon annettavaa”.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Allekirjoittaneiden mukaan ”voisimme ottaa mallia Uuden testamentin kertomuksesta”.

Apostolien teoissa (28:2) kerrotaan, että Paavalia kuljettaneen laivan hajottua merellä, sen matkustajat pääsivät turvaan Maltan saarelle: ”Saaren asukkaat kohtelivat meitä tavattoman ystävällisesti. He sytyttivät nuotion ja kutsuivat meidät kaikki sen ääreen, sillä ilma oli kylmä ja oli alkanut sataa.”

”Vieraanvaraisuuden osoittamisesta meillä on historiaa. Edelliset sukupolvet puhuvat siitä, miten sotien jälkeen Suomeen asettui uudelleen yli 400 000 evakkoa. Kykenemme siis ottamaan vastaan huomattavasti suuremman määrän avuntarvitsijoita kuin mitä nyt on ollut esillä Suomen osuudeksi Euroopan pakolaisvastuusta”, vetoomuksessa todetaan.

Allekirjoittaneet ehdottavat myös käytännön toimia kotouttamisen helpottamiseksi.

”Mitä jos ystävyyden eleenä vierailisimme vastaanottokeskuksissa ja kutsuisimme yhteisen pöydän äärelle seurakuntaan? Mitä jos tarjoaisimme leirikeskuksia väliaikaisiksi vastaanottokeskuksiksi? Mitä jos järjestäisimme yhteistä toimintaa, jossa vaikkapa jalkapallon tai muun tekemisen lomassa tutustumme toisiimme. Ehkä näin voisimme purkaa niitä solmuja, joita turhat ennakkoluulot ovat solmineet”.

Vetoomuksen allekirjoittajat:

Lähetyksen ja kansainvälisen työn hiippakuntasihteerit ja asiantuntijat:
Anssi Almgren, Espoon hiippakunta
Ilkka Hakala, Mikkelin hiippakunta
Jukka Helle, Kuopion hiippakunta
Jukka Jämsén, Lapuan hiippakunta
Matti Laurila, Oulun hiippakunta
Hannu Lätti, Helsingin hiippakunta
Sakari Löytty, Tampereen hiippakunta
Anssi Nurmi, Turun arkkihiippakunta
Tomas Ray, Porvoon hiippakunta
Vesa Häkkinen, kirkon kansainvälisen työn koordinaattori, Kirkkohallitus

 
Artikkelibanneri perussanoma