Kirkoissa ohjelmaa Tampereen museoiden yössä

 

Kuva: Sari Savela

Tampereen Museoiden yö 18. toukokuuta tarjoaa runsaasti ohjelmaa ja tapahtumia. Myös kirkot ovat mukana jo kahdettatoista kertaa pidettävässä kaupunkijuhlassa.

Tuomiokirkossa nautitaan musiikista ja tutustutaan kirkon taiteeseen. Musiikkikattaus alkaa Händel-kuoron esityksillä kello 18.30 ja 19.30. Kello 20.30 on vuorossa Kamarikuoro Eternitas ja kello 21.30 musiikkia tarjoilee Tampereen Kamarimusiikkiseuran jousikvartetti. Illan viimeisistä musiikkituokioista kello 22.30 ja 23.30 vastaavat Tampereen Kamarioopperayhdistyksen laulajat Julia Jaakkola ja Leena Rantala. Heitä säestää pianisti Juhana Mattila.

Museoiden yössä on mahdollisuus tutustua myös Tuomiokirkon taiteeseen. Vaikka Tuomiokirkko on kokonaistaideteos, se lienee suuren yleisön tuntema lähinnä Hugo Simbergin taiteen ansiosta.

Perheniemi Neliöb. vko 3-4. MJa

– Tärkeintä on, miten katsoja itse samaistuu kuviin, ja miten ne puhuttelevat ihmistä hänen omassa elämäntilanteessaan, pohtii FM Seppo Paavola. Paavola toimii oppaana kierroksilla, jotka järjestetään tasatunnein kello 19–23.

Kirkon pääoven edustalla on illan aikana myynnissä grillimakkaraa ja mehua. Tuotto käytetään diakoniatyöhön.

Finlaysonin kirkossa sukelletaan menneisyyteen, kun lastenohjaaja Henna Ahrikkala tarinoi Finlaysonin tehtaankoulun opettajan, mamselli Hydenin ajasta. Vierailijat saavat esimerkiksi kuulla, millainen koulu oli oppilaille, muun muassa Minna Johnsonille (myöhemmin Canth). Tarinatuokiot järjestetään tasatunnein kello 18 alkaen.

Finlaysonin kirkon opas ja muusikko Juhani Rantanen soittaa keväiseen iltaan sopivaa musiikkia. Kirkko on avoinna kello 22:een.

Museoiden yötä vietetään jo kahdettatoista kertaa. Koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa museoidenyotampere.fi

Tampereen seurakunnat

 

Aiheet