Kirkkokansaa kutsutaan mielen uudistukseen Finlandia-taloon 18.3.

 

Kuva kirkkokansan Raamattupäiviltä vuodelta 2016. Kuva: Ilkka Kontturi

Kirkkokansan Raamattupäivä saa reformaation juhlavuotena erityisen hienot puitteet. Kallion kirkosta Finlandia-taloon siirtyneen tapahtuman teemana on Uskonpuhdistus – mielen uudistus!

Kirkkokansan Raamattupäivän paikka vaihtui reilu kaksi viikkoa sitten Kallion kirkosta Finlandia-taloon. Siirron taustalla oli kirkon sisällä jännitteitä synnyttävä avioliittokäsitys. Raamattupäivän ohjelmassa on avioliittoaiheinen opetus, jonka ei katsottu sopivan Kallion kirkkoon. Kirkkoherra Teemu Laajasalo ehdotti tapahtumaa järjestettäväksi ilman tätä aihetta, mutta Raamattupäivän järjestäjät pitävät opetusta kristillisestä avioliitosta niin tärkeänä, että paikkaa päätettiin sen vuoksi vaihtaa.

Kirkkokansan Raamattupäivän teemana on tänä vuonna Uskonpuhdistus – mielen uudistus! Ohjelmassa palataan uskonpuhdistuksen juurille, Raamatun Sanan äärelle. Ohjelmassa on raamattuopetusta, Raamatun näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin, todistuspuheenvuoroja uskon uudistumisesta, musiikkia, rukousta ja ehtoollinen.  Radio Dei lähettää tilaisuudesta suoraa lähetystä klo 10-11.45 välisenä aikana. Tilaisuus alkaa klo 10 ja päättyy klo 18, jolloin alkaa nuorten ja nuorten aikuisten ohjelmaosuus.

Sosiaalisessa mediassa kiinnostusta on herättänyt kirkkoherra Teema Laajasalon osallistuminen tapahtuman. Hän on mukana ohjelmassa, vaikka tapahtumaa ei pidetäkään hänen johtamassaan kirkossa. Laajasalo osallistuu klo 13.30 alkavaan paneelikeskusteluun yhdessä kirkkoherra Keijo Rainerman ja pastori Jukka Jämsénin kanssa. Panelisteja on etukäteen pyydetty miettimään kolme teesiä uskonpuhdistuksesta.

Kirkkokansan Raamattupäivän järjestävät Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä, Opiskelija- ja koululaislähetys sekä Suomen Raamattuopisto. Tapahtuma järjestetään seitsemännen kerran. Lisätietoja ja tarkempi ohjelma: Kirkkokansan Raamattupäivä.