Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirkkohistorioitsija Kotimaassa: Herätysliikkeet voisivat keskittyä tärkeimpään

 

Pastori ja kirkkohistorian tutkija Teemu Kakkuri jakelee neuvoja herätysliikkeille viime viikon Kotimaa-lehdessä. ”Herätysliikkeet voisivat tiivistää ohjelmaansa Jumalan kohtaamiseen ja sanan julistamiseen. Sen sijasta, että ne haluavat olla täyden palvelun tavarataloja ja tarjota vaikka minkälaista seksuaalietiikan ja Lähi-idän harrastusta”, Kakkuri sanoo.

Herätysliiketutkija Teemu Kakkuri analysoi viime viikon Kotimaa-lehdessä herätysliikkeiden tilaa. Kakkurin mielestä herätysliikkeet ovat aiemmin onnistuneet keskittymään tärkeimpään, mikä on ollut siunauksena Suomen kirkolle. ”Tärkeimmällä hän tarkoittaa ihmistä kohti käyvää julistusta synnistä ja armosta, taivaasta ja helvetistä sekä Jeesuksen kohtaamisesta”, toimittaja Danielle Miettinen avaa artikkelissaan.

Kakkurin mielestä heräämiset tapahtuvat tänä päivänä enimmäkseen muualla kuin herätysliikkeiden piirissä: rukouspiireissä, Alfa-kursseilla ja internetissä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hän myös huomauttaa, ettei pidä erehtyä luulemaan, että herätyshenkisyyden ydin olisi rajan vetämistä konservatiivisuuden ja liberaalisuuden välille. ”Jeesus-meininki on eri asia kuin nämä rajat. Ajankohtaisten asioiden kanssa mesoamisessa voisi vähän löysätä ja antaa tilaa Jeesukselle. Kaikista eettisistä kysymyksistä ei tarvitse olla kärppänä paikalla.”

Teemu Kakkurilta ilmestyy lähiviikkoina herätysliikkeiden historiaa käsittelevä teos Suomalainen herätys (Kirjapaja).

Lue myös:
Kirkkohistorioitsija: ”Herätys löytyy googlaamalla”

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie