Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkko tarjoaa keskusteluapua Vuosaaren palon vuoksi

 

Marielundin kappeli on avattu hiljentymistä varten. Kuva: Vuosaaren seurakunta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon keskusteluapukanavat on avattu Vuosaaren neljä uhria vaatineen palon vuoksi.

Vuosaaren seurakunta järjestää suruhartauden tulipalon uhrien muistoksi Vuosaaren kirkossa (Satamasaarentie 7, Helsinki) perjantaina 9.12. klo 18.00. Suruhartauteen osallistuvilla on mahdollisuus jäädä konserttiin, jonka alku siirtyy suruhartauden vuoksi noin kello 18.30:een.

Marielundin kappeli Vuosaaren kirkolla (os. Satamasaarentie 7, Helsinki) sekä Katukappeli kauppakeskus Columbuksessa (Vuotie 45, Helsinki ) on avattu hiljentymistä varten. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä. Kappelit ovat avoinna klo 18 asti.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kirkon keskusteluapua on tarjolla puhelinnumerossa 01019 0071 koko päivän. Chat on avoinna osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi

Ruotsinkielinen Samtalstjänst avautuu klo 20 numerossa 01019 0072.

”Tällainen järkyttävä uutinen koskettaa ihmisiä paitsi lähellä, myös kaukana. Se, että voi jakaa ajatuksia ja keskustella asiasta, helpottaa onnettomuuden aiheuttamien ahdistusten käsittelyssä”, sanoo puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta.

Vuosaaren palossa kuoli äiti ja hänen kolme lastaan. Pelastuslaitos sai hälytyksen varhain perjantaina klo 2.48, kun useat naapurit olivat ilmoittaneet havaitsemastaan savusta hälytyskeskukseen. Pelastuslaitoksen ehdittyä paikalle tulipalo oli täyden palamisen vaiheessa.