Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkko keskellä kaupallista tapahtumaa herättää ajatuksia

 

Mitä ihmiset miettivät, kun he tapaavat kirkon messujen keskeltä?

Kokkolan asuntomessuilta on kerätty vierailijoiden kokemuksia siitä, miltä seurakunnan läsnäolo kaupallisessa tapahtumassa tuntuu.

Messukävijöiden ajatuksia seurakunnan läsnäolosta messuilla sekä kodin ja parisuhteen merkityksestä kerättiin ensimmäisten kolmen päivän aikana.

Haastatellut messukävijät toteavat, että messuosasto on hyvä tapa tuoda kirkko lähelle ihmistä. Ja varsinkin keskellä kaupallista tapahtumaa kirkon läsnäolo tuntuu herättävän lämpimiä ajatuksia, kerrotaan Kokkolan seurakunnasta.

Seurakuntien 88 vapaaehtoista ovat mukana kertomassa vierailijoille Parisuhteen palikat -mallista ihmissuhteiden apuvälineenä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Olen ollut tyytyväinen siihen, että ihmiset ovat ottaneet osastomme myönteisellä tavalla vastaan, kertoo messuosaston projektityöntekijä Leena Harjunpää.

– He ovat istahtaneet vanhoille kirkonpenkeille ja pysähtyneet hetkeksi toteamaan, että kannattaa tehdä töitä parisuhteen eteen. Jos yhteisessä kodissa ei ole arvostavaa ja toisiansa kunnioittavaa vuorovaikutusta, niin kaikki ulkonainen on silloin turhaa.

 
Artikkelibanneri perussanoma