Kirjelöytö: Hitler tavoitteli juutalaisten tuhoa jo kauan ennen valtaannousuaan

 

Hitler 1920-luvulla.

Simon Wiesenthal -keskus on asettanut näytteille kirjeen, joka tuo päivänvaloon uusia tietoja Adolf Hitlerin suhteesta juutalaisiin.

Kirjeestä, jonka tulevan Saksan johtaja kirjoitti kauan ennen valtaannousuaan, käy ilmi, että tuhoamistarkoitus oli hahmottumassa jo varhain,

Kirjeessä Hitler kertoo tavoitteekseen ”tinkimättömän juutalaisten poistamisen”.

Tiettävästi kirjeen löysi natsien arkistosta Nürnbergistä toisen maailmansodan jälkeen yhdysvaltalainen sotilas.

Sittemmin natsirikollisten metsästyksestä tunnettu Simon Wiesenthal -keskus osti kirjeen 150 000 dollarilla ja on nyt asettanut sen yleisön nähtäville, kertoo uutistoimisto AP.

IK neliöb. vko 25-26.MJa

Hitler kuvailee vuonna 1919 kirjoitetussa kirjeessään juutalaisia uhaksi, joka aiheuttaa vastenmielisyyttä Saksan kansassa.

”Vastenmielisyyden aiheuttajana on enimmäkseen henkilökohtainen kontakti ja vaikutelma, jonka yksittäinen juutalainen aiheuttaa – ja joka on lähes aina epäsuotuisa”, kirjoitti tuolloin juuri päättyneen ensimmäisen maailmansodan sotilas Hitler.

Hitlerin mielestä voimakas hallitus voisi rajoittaa ”juutalaisten uhkaa” kieltämänsä heidän oikeutensa. ”Lopullisena tavoitteena on kuitenkin oltava tinkimätön juutalaisten poistaminen”, hän kirjoitti.

Kirjeen jäljessä oleva allekirjoitus on todettu tutkimuksissa aidoksi.