Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirjamessuilla kävijät ostivat keskimäärin kuusi kirjaa

 

Kiinnostus kirjoihin ei ole hiipumassa. Kuva Vuokko Vänskä

Helsingin Kirjamessuille ensisijaisesti tulleet kävijät ostivat keskimäärin kuusi kirjaa messuilta, 13 % kävijöistä osti 10 tai sitä enemmän kirjoja. Kävijöitä houkuttelivat kirjamessuille erityisesti kustantajien ja kirjakauppojen uutuudet, messutarjoukset ja kirjailijavieraat. Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestetyillä Helsingin Kirjamessuilla, Helsingin Musiikkimessuilla ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana yli 78 400 kävijää.

TNS Gallupin kävijätutkimuksen mukaan messuilla vietettiin keskimäärin lähes neljä tuntia (3.7).

52 % kirjamessujen kävijöistä lukee vuodessa yli 10 kirjaa. Kirjoja ostavista kävijöistä 39 % ostaa vuodessa yli 20 kirjaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kävijöistä lähes kolmannes on lukenut sähköistä kirjaa, valtaosalla (70 %) ei kuitenkaan ole kokemuksia sähköisestä kirjasta.

Helsingin Kirjamessut järjestettiin nyt 14. kertaa torstaista sunnuntaihin 23. – 26.10.2014 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman teemamaa oli Italia ja messuilla vieraili yli 20 italialaista kirjailijaa.

Seuraavan kerran Helsingin Kirjamessut, Helsingin Musiikkimessut ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuma järjestetään 22. – 25.10.2015.