Kirjamessuilla kävijät ostivat keskimäärin kuusi kirjaa

 

Kiinnostus kirjoihin ei ole hiipumassa. Kuva Vuokko Vänskä

Helsingin Kirjamessuille ensisijaisesti tulleet kävijät ostivat keskimäärin kuusi kirjaa messuilta, 13 % kävijöistä osti 10 tai sitä enemmän kirjoja. Kävijöitä houkuttelivat kirjamessuille erityisesti kustantajien ja kirjakauppojen uutuudet, messutarjoukset ja kirjailijavieraat. Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestetyillä Helsingin Kirjamessuilla, Helsingin Musiikkimessuilla ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana yli 78 400 kävijää.

TNS Gallupin kävijätutkimuksen mukaan messuilla vietettiin keskimäärin lähes neljä tuntia (3.7).

52 % kirjamessujen kävijöistä lukee vuodessa yli 10 kirjaa. Kirjoja ostavista kävijöistä 39 % ostaa vuodessa yli 20 kirjaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kävijöistä lähes kolmannes on lukenut sähköistä kirjaa, valtaosalla (70 %) ei kuitenkaan ole kokemuksia sähköisestä kirjasta.

Helsingin Kirjamessut järjestettiin nyt 14. kertaa torstaista sunnuntaihin 23. – 26.10.2014 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman teemamaa oli Italia ja messuilla vieraili yli 20 italialaista kirjailijaa.

Seuraavan kerran Helsingin Kirjamessut, Helsingin Musiikkimessut ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuma järjestetään 22. – 25.10.2015.