Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Keuhkosyöpädiagnoosin saanut evankelista Luis Palau: ”Tuskin maltan odottaa, että pääsen taivaaseen”

 

Kuva: Luis Palau Association

Yksi maailman tunnetuimmista evankelistoista, argentiinalaissyntyinen Luis Palau, 83, julkaisi yhdessä poikiensa Kevinin ja Andrewn kanssa torstaina 18.4. videon, jolla hän kertoi sairastavansa pitkälle edennyttä keuhkosyöpää.

Argentiinalaissyntyinen, Yhdysvalloissa asuva, evankelista Luis Palau kertoi 12-minuuttisella YouTube-videolla, joka julkaistiin Luis Palau Associationin verkkosivuilla, sairastavansa viimeiseen vaiheeseen edennyttä keuhkosyöpää.

Luis Palau kertoi itkeneensä kuultuaan diagnoosin ja ymmärrettyään, että hänellä on ehkä enää vähän aikaa jäljellä. ”Se oli shokki”, hän sanoo videolla.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Tieto syövästä ja mahdollisesti lähellä olevasta kuolemasta ei kuitenkaan aiheuttanut Palaussa paniikkia tai kauhua. Videolla Palau kertoo, ettei hän pelkää kuolemaa. ”Rauhani Herrassa on niin syvää”, hän toteaa, ”Jesajan kirjan kohta: ’Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi — minä olen sinun Jumalasi (Jes. 41:10)’, koskettaa syvältä.”

”Tiedän, että Herra on kanssani Pyhän Henkensä kautta.”

”Se voi kuulostaa hullulta, kun sanon, että tuskin maltan odottaa taivaaseen pääsyä. Nyt se alkaa olla todellisuutta minulle”, Luis Palau kertoo videolla.

Luis Palau on tiimeineen tehnyt evankelistan palvelutyötä yli viidenkymmenen vuoden ajan ympäri maailmaa. Palau tunnetaan Raamattuun sitoutuneena, Jeesusta kirkkaasti julistavana evankelistana. Luis Palau on myös aikoinaan vieraillut Suomessa.

Luis Palaun pojat Kevin ja Andrew ovat mukana Luis Palau Associationin työssä. Kevin johtaa järjestöä ja Andrew toimii evankelistana.

Aiheesta uutisoi Premier-lehti.

 

Aiheet