Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Keskusteluapua on saatavilla myös juhlapyhinä

 

Monien muiden auttajatahojen sulkiessa ovensa loma-ajoiksi, kirkon keskusteluavun kysyntä kasvaa.

Vuosittain erityisesti heinäkuussa yhteydenottojen määrä on suurempi.
Kirkon palveleva puhelin, chat, netti ja kirje auttavat läpi kesän myös juhlapyhinä.

Palveleva puhelin on kirkon keskusteluavun vanhin kanava. Se on tähän päivään saakka myös säilyttänyt suosionsa tavanomaisinpana yhteydenottoväylänä. Keskusteluapua on maaliskuusta lähtien saanut myös perinteisellä kirjepostilla.

SRO neliöb. 10-16.6.

 
”Eri kanavista jokainen löytää mieleisensä tavan käydä luottamuksellista keskustelua”, toteaa puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta. ”Moni kirjeellä lähestynyt on ilahtuneena kiittänyt mahdollisuudesta ottaa yhteyttä postitse.”

 
Kirkon keskusteluapu on kaikille avoin mahdollisuus keskustella nimettömänä mieltä painavista asioista. Kirjeet lähetetään osoitteella
Palveleva kirje
PL 210
00131 Helsinki

 

Palveleva puhelin päivystää joka ilta, arkena ja pyhänä, klo 18 alkaen numerossa 01019 0071. Palveleva chat löytyy Kirkko Suomessa -Facebook-sivun kautta ja muutamien seurakuntien omilta verkkosivuilta. Chat päivystää kesällä arkisin klo 14–18. Verkossa apua tarjoava kirjetyyppinen Palveleva netti vastaa lähetettyihin viesteihin muutamassa päivässä. Palveluissa päivystävät kirkon työntekijät ja tehtävään koulutetut vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia.

Lähde: Evl.fi
Kuva: Pixabay/HebiPics