Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kesä on yhtä juhlaa – valitse mieleisesi ja nauti uskovien yhteydestä!

 

Kesäjuhlat ovat Suomen suuri vetonaula. Kuva: Kirkon kuvapankki/ Sanna Krook

Tunnetko jo makkaraperunoiden tuoksun, suuren valkoisen teltan tai hallin viileyden ja ympärilläsi satojen ihmisten vilinän. Nyt alkaa nimittäin olla aika virittäytyä hengellisten kesäjuhlien tunnelmaan – ensimmäisiin on aikaa enää pari viikkoa.

Yksi suomalaisten kristittyjen erityispiirre on se, että me rakastamme kokoontua yhteen. Suomessa järjestetään sekä Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten festivaali Maata näkyvissä että Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma Suviseurat. Suurin osa kokoontumisajoista tapahtuu kesällä, jolloin kansa voi kuunnella ja katsella ohjelmaa kaikille niin tuttujen juhlatelttojen siimeksessä sekä viileiden jäähallien tai kirkkojen penkeissä. Seurakuntalainen kokosi yhteen eri liikkeiden ja kirkkokuntien kesäjuhlia. Valitse mieleisesi ja lähde kesäreissuun!

Alkukesän suurjuhlat

Kesäkuun toisena sunnuntaina järjestetään peräti neljät erilaiset hengelliset päivät. Suomen Lähetysseuran Valtakunnalliset Lähetysjuhlat pidetään tänä vuonna Rovaniemellä, kun taas Kylväjän Lähetyksen kesäpäivät järjestetään yhdessä Suomen Raamattuopiston kanssa Kauniaisissa. Kansan Raamattuseuran Sanan suvipäivät tarjoavat paljon laadukasta musiikkia ja Raumalla pidettävät Median lähetyspäivät keskittyvät Sanansaattajan työn ympärille. On toki harmillista, että juhlat järjestetään päällekkäin, mutta eiköhän jokainen kuitenkin löydä joukosta sen oman suosikkinsa.

KRS Krito 10.-23.6.

Ensimmäisen kesäjuhlasuman jälkeen seuraakin jo juhannus. Helluntailaisten Juhannuskonferenssi lienee juhannusjuhlista suosituin. Tänä vuonna 70. juhlavuottaan viettävä tapahtuma on perinteisesti kerännyt monta kymmentä tuhatta kävijää. Viikko Juhannuskonferenssin jälkeen Sastamalassa vietetään valtakunnallista Evankeliumijuhlaa ja samaan aikaan Vaasassa Pohjoismaiden suurinta hengellistä tapahtumaa – vanhoillislestadiolaisten Suviseuroja.

Keskikesän viettoa ympäri Suomen

Heinäkuuhun mahtuu monenlaisia pienempiä ja suurempia juhlia. Mainitsemisen arvoinen on ainakin Himoksella järjestettävä New Wine -kesäleiri. New Wine on Englannin anglikaanikirkosta Suomeen rantautunut verkosto, joka pyrkii seurakuntien hengelliseen uudistumiseen. Kesäleirillä ihmiset eri kirkkokunnista kohtaavat toisiaan rukouksen ja laadukkaan opetuksen merkeissä. Aivan heinäkuun alussa Seinäjoella voi myös osallistua Suomen Vapaakirkon Kesäjuhlille, joiden aikana nuorille on oma SummerHope -tapahtumansa.

Valtakunnallisia Kansanlähetyspäiviä vietetään Turussa, kun taas Muoniossa pidetään Rauhan Sanan Suvijuhlat. Ei siis ole väliä missä päin Suomea on – jossain vaiheessa kesää jotkin juhlat osuvat aina melko lähelle.

Loppukesän rauhallinen lasku

Loppukesästä hengellisten juhlien mittakaava pienenee ja väki vähenee, mutta tunnelmaa ja uskovien yhteyttä löytyy kuitenkin runsain määrin. Salossa järjestetään Hengelliset kesäjuhlat yhteistyössä Salon seurakunnan kanssa ja Salon upea kirkko toimiikin hienoina puitteina seuroille. Merimieskirkko juhlii omaa 140. syntymäpäiväänsä Meri-Porin seurakunnan tiloissa, mistä ei ole pitkä matka myöskään Yyterin ihanille hiekkadyyneille. Kesäkauden sulkevat Suomen Raamattuopiston järjestämät Hengelliset syventymispäivät Helsingin Temppeliaukion ja Johanneksen kirkoissa.