Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kenttäpiispa Särkiö: ”Varusmies voi olla ase kädessään rakkauden palveluksessa”

 

Pekka Särkiö. Kuva: KT / Aarne Ormio

Kenttäpiispa Pekka Särkiön saarna hänen virkaansiunaamistilaisuudessaan käsitteli Rakkauden kaksoiskäskyä (Joh 13:31-35).
– Voiko esimerkiksi varusmies ase kädessä olla rakkauden palveluksessa tai upseeri, joka suunnittelee maan puolustamista ja on valmis toimimaan? Mielestäni voi, Särkiö lausui.

– Sotilas on valmis asettamaan oman henkensä alttiiksi toisten puolesta. Siksi maanpuolustus perustuu lähimmäisen rakastamiseen. Jeesus sanoi ennen kuolemaansa: ”Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta”.

Särkiö sanoi, että syrjäytymisvaarassa oleville nuorille varusmiespalvelus voi olla tilaisuus, jossa elämä palautuu raiteilleen. Hän totesi, että sotilaspapit tukevat rakenneuudistuksen keskellä puolustusvoimien henkilökuntaa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Puolustusvoimissa on sotilaspappeja siksi, että pappien tehtävänä on tukea kärsimyksen keskellä ja antaa lohdutusta evankeliumin ilosanomasta. Sotilaspapit ovat kaikkia, myös uskonnottomia ja muunuskoisia varten.

Särkiö tähdensi saarnassaan Jumalan rakkauden ja ihmisen osoittaman rakkauden eroa.

– Ihmisen rakkaus kohdistuu kaikkeen hyvään ja kauniiseen ja haluaa sitä itselleen. Jumalan rakkaus on toisenlaista. Se kohdistuu huonoon, epäonnistuneeseen, ja siihen mikä ei ole mitään. Jumala ei vaadi itselleen vaan antaa päinvastoin armon sille, joka hädässä tarvitsee apua.

– Jumalan rakkaus tulee ihmiselle yllätyksenä. Itsensä huonoksi tunteva ajattelee, ettei tällaisesta kukaan välitä. Mutta juuri hän on Jumalan rakastama, vaikka muut kulkisivat ohitse, Särkiö sanoi.

Kenttäpiispa Pekka Särkiö siunattiin virkaan Helsingin tuomiokirkossa 9.10.2012 kello 18 alkaneessa jumalanpalveluksessa.

 
Artikkelibanneri perussanoma