Kauneimmat Joululaulut tuotti yli miljoonan lasten koulutukseen kehitysmaissa

 

Tyttökerholaisia Etiopiassa. Kuva: Päivi Anttila/Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut -kampanja keräsi viime vuonna 1 050 000 euroa. Tulos on kampanjan historian toiseksi paras.

Suurin osa keräystuloksesta saatiin seurakuntien järjestämien Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksien kolehdeista. Suomen Lähetysseura käyttää varat kehitysmaiden lasten hyväksi. Niillä ehkäistään perheväkivaltaa ja lapsityövoiman käyttöä, tuetaan esimerkiksi vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa, sekä edistetään tyttöjen koulutusta 15 maassa.

Kauneimmista Joululauluista on muodostunut Suomen suurin musiikkitapahtuma. Osallistuja on vuosittain noin miljoona. Kampanja on pyörinyt jo 46 vuotta. Nykyään lauluhetkiä järjestetään kirkkojen lisäksi myös esimerkiksi ostoskeskuksissa.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Kampanjassa on jo useana vuonna voinut äänestää omaa suosikkilauluaan. Viime vuoden suosituin laulu oli Sydämeeni joulun teen. Toiseksi tuli kahden edellisen vuoden voittaja, Varpunen jouluaamuna. Kolmanneksi suosituin oli Sylvian joululaulu.

Kauneimmat Joululaulut järjestetään Suomen Lähetysseuran ja luterilaisten seurakuntien yhteistyönä. Kauneimmat Joululaulut -materiaalin suunnittelee Suomen Lähetysseura, ja seurakunnat vastaavat yhteislaulutilaisuuksien järjestämisestä.