Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kauko Röyhkä: ”Raamattu on meille kaikille synkeä ja syvä pohjavirta”

 

Kauko Röyhkä. Kuva: Wikipedia

Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa vaikuttava muusikko Kauko Röyhkä ottaa virallisella Facebook-sivullaan kantaa Raamattuun.

Röyhkä sanoo, ettei itse ole ”millään muotoa uskonnollinen”. Hän pitää kuitenkin Raamattua ”kulttuurimme perusteoksena”, josta löytyy paljon ”viisautta (ja tyhmyyttä myös) ja vertauksia joka lähtöön”.

– Mitä meille jää, jos ei ole Raamattua? Aku Ankka?!! Röyhkä kysyy.

Röyhkä viittaa Raamattuun Facebook-päivityksessään, jossa hän opastaa ”uusia musiikintekijöitä, jotka haluavat pitkän uran”.

– Pysy raittiina tai ainakin kohtuukäyttäjänä, älä usko masentavien ihmisten puheisiin, käy lenkillä, paastoa, lue Raamattua, kuuntele paljon musiikkia (uutta ja vanhaa), lue elämänkertoja ja ota niistä opiksi, älä katkeroidu, mene vain hyviin tv-ohjelmiin, Röyhkä luetteli pitkän listan aluksi.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Raamattu siksi, että on hyvä kuulua johonkin iänikuiseen perinteeseen. Raamattu on meille kaikille yhteinen synkeä ja syvä pohjavirta, Röyhkä selventää.

Röyhkän kommentit herättivät eilen Facebookissa paljon keskustelua. Tänään artisti jatkoi aiheesta.

– En ole millään muotoa uskonnollinen. Raamattu on minulle kulttuurimme perusteos ja merkittävä siinäkin mielessä, että se on kaikille meille kristillisen kasvatuksen saaneille ainakin jossain määrin tuttu. Olen lukenut Raamattua vain sieltä täältä ja lainannut siitä otteita pariin kirjaani. Pidän Raamatun kielestä, sekä uuden että 30-luvun suomennosten, ja ainakin Psalmit ovat mielestäni kaunista runoutta.

– Nuorena luin Pentti Saarikosken suomentaman Matteuksen evankeliumin, ja se teki vaikutuksen. Puoli sekuntia harkitsin uskovaiseksi ryhtymistä, mutta sitten Henry Miller tempaisi minut mukaansa ja ymmärsin, etten ikinä voisi elää kristillisten ihanteiden mukaista elämää, Röyhkä kirjoittaa.

Lue koko keskustelu Kauko Röyhkän Facebook-sivulta

 
Artikkelibanneri perussanoma