Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Katutyömaalta löytynyt hautakivi hämmentää Helsingissä

 

Kaivuutyömaalla Helsingin Malminkartanossa paljastui asfaltin alta vanha hautakivi, kertoo hs.fi.

Viikkoja kestäneen kaukolämpöputkiston perusparannustyön vuoksi asfalttitie revittiin auki.

Ohikulkija näki hämmästyksekseen katukiveyksestä ristin ja vainajan nimen. Miten kivi joutui kadunkulmaksi, on arvoitus.

– Satuin vilkaisemaan työmaan suuntaan, enkä ensin kiinnittänyt kiviin mitään huomiota. Sitten huomasin, että yhdessä oli risti ja jotain tekstiä. Sehän olikin hautakivi, ohikulkija Ville Jaako sanoo.

Vanhat tien reunakivet kasattiin keoksi sivummalle. Kun putkiston korjaustyöt oli tehty, kuoppa peitettiin taas hiekalla ja alkuperäiset reunakivet aseteltiin takaisin paikoilleen.

– Urakoitsija kertoi, että he olivat huomanneet osan kivistä olleen jotenkin erilaisia. Yhdessäkään muussa kivessä ei kuitenkaan ollut tekstiä. Hänen mukaansa korvaavia käsinveistettyjä kiviä olisi ollut mahdotonta saada, joten kaikki käytettiin uudestaan, sanoo Helsingin Energian kunnossapitopäällikön Marko Mäkinen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Mäkisen arvion mukaan hautakivi on toiminut Arentikujan katukivenä ainakin vuodesta 1977.

– Mutta itse kadun on rakentanut Helsingin kaupunki, enkä ole varma, koska se tehtiin. Joten ne kivet voivat olla vieläkin vanhempia, Mäkinen toteaa.

Löytö kuulostaa erikoiselta, mutta sitä se ei ollut kokeneen urakoitsijan mielestä.

– Hän kertoi, että katujen alta voi nousta luurankoja ja ihan mitä vain. Jos se olisi ollut luuranko, siitä olisi kuulemma ilmoitettu eteenpäin, Mäkinen sanoo.

Hesarin juttu