Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kastepäivä sujui hyvässä hengessä

 

Kaste on tärkeä tapahtuma lapsen elämässä. Leppävaarassa kastettiin tänään kuusi lasta ja nuorta. Kuva: Sue Hixon

Pääkaupunkiseudun seurakunnissa vietettiin tänään Kastepäivää, jonka tarkoituksena on tehdä tärkeän tapahtuman järjestäminen helpoksi.

Kastepäivänä seurakunnat tarjoavat koko kastetilaisuuden yhdessä paketissa – kirkossa saa niin kasteen, kuin valmiiksi järjestetyn juhlapaikan ja kahvitkin. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa, ja mukana oli useita seurakuntia Espoosta, Helsingistä sekä Vantaalta.

Kaste on luterilaisessa kirkossa tärkeä tapahtuma lapsen elämässä, sillä siinä Jumala ottaa lapsen omakseen ja kutsuu lapsen osaksi valtakuntaansa. Suomessa voidaan kastaa minkä ikäsiä lapsia vain, mutta yli 12-vuotiailla on oikeus päättää kasteestaan itse.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

”Kaste on yksi Jumalan rakkauden ja lupausten ilmentymistä. Sen kautta lapselle luvataan osa taivaasta, tila olla tässä maailmassa juuri niillä ominaisuuksilla varustettuna kuin Jumala on tahtonut. … Jokainen kastettu on puutteineen ja vahvuuksineen samalla viivalla Jumalan edessä”, asian tiivistää Antti Siukonen kastepaiva.fi -sivustolla.

 

Helppous viehättää

Leppävaaran seurakunnan Kastepäivästä vastannut Maija Saario uskoo, että tilaisuudessa ihmisiä houkuttaa helppous.

– Tänne on niin helppoa tulla: ei tarvitse järjestää itse ruokia ja muuta – riittää, että ilmoittautuu netissä. Muunmuassa tälläistä palautetta sain kastettavien omaisilta, Saario kertoo.

Tapahtuman järjestäminen on papinkin kannalta melko helppoa. Leppävaarassa paikalla oli kolme pastoria, kaksi vahtimestaria sekä vapaaehtoisia, joten päivä sujui ongelmitta ja hyvässä yhteishengessä.

 

Leppävaarassa tapahtuma on jo tuttu

Saario kertoo, että Leppävaarassa kastettiin tänään kuusi lasta ja nuorta, joista vanhin oli 15-vuotias.

– Leppävaaraan tulee ilmeisesti monia seurakuntia enemmän ilmoittautumisia, sillä täällä tapahtuma on jo monille tuttu. Netissä ja muuallakin päivästä tiedotetaan hyvin, ja tapahtumaan aikaisemmin osallistuneet kertovat siitä tutuilleen. Lähetämme myös henkilökohtaisia kirjeitä vielä kastamattomille, Saario selvittää.

– Kaiken kaikkiaan tapahtumasta jäi sekä järjestäjille että juhlavieraille positiivinen fillis ja hyvä yleiskuva. Kirkossa vallitsi hyvä tunnelma ja päivä oli hyvä kokemus, Saario iloitsee.

 

Kuva: Sue Hixon /flickr.com