Kari Peitsamo: ”Kun ihminen kohtaa Kristuksen, hän löytää todellisen identiteettinsä.”

 

Kari Peitsamo keikalla Joensuussa vuonna 2008. KUVA: IHMEOTUS/WIKIMEDIA COMMONS

SuomiAreenan Eetunaukiolla kuultiin eilen kolmen tunnetun teologian opiskelijan keskustelua kristinuskosta ja Jumalasta. Muusikko Kari Peitsamo todisti, että kohdatessaan Kristuksen ihminen voi olla oma itsensä. ”Murtunut mieli voi levätä Jumalassa. Ei ole niin suurta tuhoa, jota Kristuksen läsnäolo ei syleilisi.”

Arkkipiispa Kari Mäkisen ja tämän eritysavustaja Risto Leppäsen kanssa keskustelivat Kari Peitsamon lisäksi puoluesihteeri Timo Laaninen ja ex-kansanedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto.

”Kristinuskossa on vahva perusvire, että armo ratkaisee. Jumala ei sulje ovea avaamatta toista”, Kirsi Ojansuu-Kaunisto kuvaili.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Usko antaa varmuuden itsestä riippumattomasta perustasta. Jumala on turvaverkko ja peruskallio, joka pitää. Usko antaa toivon siitä, ettei kaikki pääty kuolemaan”, Timo Laaninen totesi.

Laaninen kertoi myös lyhyesti oman lapsensa kuolemasta vuonna 1987. Keskosena syntynyt poika menehtyi vain neljän kuukauden ikäisenä.

”Milloinkaan en ole kokenut Jumalan läsnäoloa niin voimakkaana kuin silloin, kun lapseni kuihtui pois”, Laaninen kertoi liikuttuneena.

Arkkipiispa kertoi, että hänelle itselleen Kristus on merkinnyt ajattelun, tunteen ja kokemisen vapautta.

Mikä sai panelistit innostumaan teologian opiskelusta?
Laaninen kertoi tuumanneensa, että ”jotain repäisevää pitää vielä tässä iässä tehdä”.
”Teologian opiskelu on ollut niin hauskaa, että sen täytyy olla syntiä”, Laaninen letkautti.

Peitsamoa kiinnostaa totuuden etsintä. Hän haluaa päästä selville siitä, mistä elämässä, Raamatussa ja kristinuskossa on kyse.
Kirsi Ojansuu-Kaunisto arvioi, että voidakseen elää vahvasti pitää olla sinut kuoleman kanssa.
”Haluan loppuelämäni puhua kolmiyhteisestä Jumalasta, Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä, ja rohkaista ihmisiä”, Ojansuu-Kaunisto sanoi.

Juontaja Risto Leppänen kysyi Ojansuu-Kaunistolta, mihin hän luulisi Jeesuksen menevän Porissa.
”Jeesus menisi pubeihin ja olisi siellä pikkutunneille saakka. Hän kysyisi ihmisiltä, että mikä on se ahdistus ja tuska, jonka kanssa painitte. Jeesus olisi murtuneiden ja heikkojen kanssa.”