Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kari Mäkinen: Keskustellen eteenpäin

 

Arkkipiispanvaalin voittanut piispa Kari Mäkinen korostaa kirkollisen keskustelun merkitystä. Mäkinen iloitsi tiedotustilaisuudessa Turussa piispanvaalin herättämästä vilkkaasta keskustelusta.

Mäkinen kiitteli vastaehdokastaan professori Miikka Ruokasta itsensä likoon laittamisesta ja hyvästä vaalikampanjasta
– Tämä vaalikampanja osoittaa sen, että kirkolla on merkitystä. Keskustelua on käyty ostoskeskuksessa, kuntosaleilla, pubeissa ja kotona. Tässä prosessissa on voinut vahvistua se kokemus, että kirkon suunnalla on merkitystä. Jos näin on, tämä vaaliprosessi on vahvistanut suomalaista kansankirkkoa. Tämä on jäsentensä kirkko, meidän yhteinen kirkkomme.

Mäkinen toivoi, että hyvään alkuun päässyt keskustelu saisi jatkua.
– Toivon että kaikki vaalikeskustelu palvelee avoimempaa, aidompaa kirkollista keskustelua, jossa olennaisinta ei ole oikeassa oleminen vaan keskinäinen jakaminen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Tulevalta arkkipiispalta kyseltiin myös, mikä kirkossa muuttuu uuden johtajan myötä.
– Arkkipiispan tehtävä ei ole nopeus- eikä taitolaji vaan kestävyyslaji. On lähdettävä rauhallisesti liikkeelle ja maltettava pysähtyä. On tavattoman vaikea sanoa, mikä nyt muuttuisi. Yksi ihminen ei ole voi muuttaa kirkkoa vaan asiat tapahtuvat yhteistyössä. Kirkon haasteet täytyy kohdata silloin, kun ne vastaan tulevat. Ensimmäisessä vaiheessa aion käydä laajoja keskusteluja kirkollisten ja yhteiskunnallisten verkostojen kanssa ja arvioida siltä pohjalta ensimmäisiä virkatehtäviä.

Mäkinen uskoi myös kirkon yhtenäisyyden säilyvän ennätystasaisesta vaalista huolimatta.
– Vaalien tasaisuus kertoo sen, että kirkko ei sisällä vain yhtä näkemystä. Se osoitti, että kirkossa on sijaa rehelliselle, suoralle ja avoimelle keskustelulle. Arkkipiispan ei tarvitse hallita keskustelua vaan antaa sille tilaa.

Piispa Kari Mäkinen on Radio Dein Päivän vieraana keskiviikkona 17.3. kello 9-10.

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)