Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Karhumäki ja Holma saivat ensimmäiset Sädekehät

 

Kuva: Satu Reinikainen

Suomen Pyhäkoulun Ystävät ry jakoi ensimmäiset Sädekehät Heli Karhumäelle ja Juhani Holmalle viime viikonloppuna. Sädekehä on tunnustus pyhäkoulua edistävästä toiminnasta.

Karhumäki ja Holma saivat sädekehien lisäksi myös ensimmäiset grafiikan lehdet. Ne suunnitteli pyhäkoululainen Aino Muhonen. Karhumäki toimii Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tiedottajana ja toimittajana. Hän on toiminut myös pyhäkouluohjaajana. Hän on luovasti edistänyt pyhäkoulun toimintaa esimerkiksi paikallislehden ja verkkosivujen kautta.

Holma työskentelee jumalanpalveluselämän kehittäjänä ja erityisesti pappien kouluttajana. Hän on työssään puolustanut lapsien paikkaa jumalanpalveluksissa. Hän on esimerkiksi usein sanonut, kuinka lapsen ääni kirkossa on tärkeä ja kaunis.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Suomen Pyhäkoulun Ystävät , eli SPY ry, tukee ja kehittää pyhäkoulutoimintaa seurakunnissa. Yhdistys toimii tiiviisti yhteistyössä Seurakuntien Lapsityön Keskuksen kanssa. SPY ry uskoo, että pyhäkoulu vaikuttaa myönteisesti lapsen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja että se tukee perheen kasvatustehtävää.