Kansanlähetyspäivien ohjelma on julkaistu

 
Kansanlähetyspäivien johtajat (vasemmalta) Sanna Myllärinen, Mauno Haverinen, Terhi Haverinen ja Samuli Virtanen juhlateltassa Kesän 2022 tapahtumassa. Kuva: Philippe Gueissaz

Kansanlähetyspäivien teema rohkaisee tulemaan tapahtumaan sellaisena kuin on, niiden asioiden kanssa, jotka sattuvat juuri silloin olemaan mielen päällä. Päivien johtajat (vas.) Sanna Myllärinen, Mauno Haverinen, Terhi Haverinen ja Samuli Virtanen toivottavat kaikki tervetulleeksi mukaan. Kuva: Philippe Gueissaz

Kansanlähetyspäivien ohjelma on julkaistu. Tapahtuman teemana on Tässä olen, lähetä minut.

Kansanlähetyspäiviä vietetään tänä kesänä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Lähetyskeskuksessa 7.-9.7 pidettävän tapahtuman teemana on Tässä olen, lähetä minut. Ohjelma on julkaistu ja siihen voi tutustua >>täältä.
Sanna Myllärinen toteaa, että teeman mukaisesti Kansanlähetyspäiville saa tulla sellaisena kuin on, niiden asioiden kanssa, jotka sattuvat juuri silloin olemaan mielen päällä.
− Kaiken kanssa voit tulla, huolien ja kiitosten kanssa. Jumala ei luettele ehtoja, että muutu, korjaa, irrottaudu. Hän odottaa meiltä vain sitä, että sanomme: Tässä olen, mihin haluat mut lähettää, kenelle haluat mun puhuvan. Päivillä kuullaan tositarinoita siitä, millaisissa elämäntilanteissa ja tunnelmissa ihmiset ovat kuulleet Jumalan kutsun ja miten siihen vastanneet.

Terhi ja Mauno Haverinen kertovat, että tänä kesänä tapahtuman suunnittelussa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä. Kaiken ikäisille on tarjolla monipuolista ohjelmaa ikäryhmät huomioiden. Omat ohjelmakanavat on 3-6-vuotiaille ja 7-14-vuotiaille. Leikkipuistossa on pomppulinnat, joissa lapset voivat leikkiä vanhempiensa vastuulla. Tänä vuonna ohjelmassa on esimerkiksi taaperomuskari alle kolmevuotiaille, jotta ihan pienimmillekin on omaa ohjattua ohjelmaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kansanlähetyspäivien ohjelma on Haveristen mukaan pyritty rakentamaan niin, että siinä ei ole pitkiä taukoja.
− Jos on tullut yksin, eikä tunne ketään, niin ohjelman puolesta ei ainakaan tule sellaista hetkeä, ettei tiedä, mitä tekisi. Olemme myös suunnitelleet kotimaantyön torille kohtaamispaikan. Sinne voi tulla juttelemaan ja tutustua vaikkapa muihin oman piirin alueelta tuleviin ihmisiin.

Ensimmäistä kertaa Kansanlähetyspäiville saattaa olla helpompi tulla ystävän kanssa. Niille, joille hengellinen kesäjuhla on vieraampi, Haveriset suosittelevat perjantain ja lauantain iltaohjelmia.
− Niissä on vähän rennompi tunnelma, kevyempää musiikkia ja sanoma esillä monipuolisesti.
Ajattelen, että Entä jos Jumala on totta -kanavaan on ainakin matala kynnys osallistua. Uskon, että tositarinat lähettien ja työntekijöiden elämästä voisi kiinnostaa myös monia, samoin kuin lauantai-illan iltahetki, Terhi Haverinen pohtii.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lähetystyöntekijä Kirsti Malmi Ruska-koiransa kanssa. Kuva: Philippe Gueissaz
Kansanlähetyspäivillä on myös mahdollisuus päästä juttelemaan lähetystyöntekijöiden kanssa. Kuvassa Kansanlähetyksen Virossa toimiva lähetystyöntekijä Kirsti Malmi Ruska-koiransa kanssa. Kuva: Philippe Gueissaz

Rohkaisua ja rakentumista

Terhi Haverinen tekee päivätyökseen järjestössä asiakaspalvelua, viestinnän tehtäviä ja jäsenrekisterin ylläpitoa. Hän on luotsannut Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen toimintaa piirihallituksen puheenjohtajana kuusi vuotta. Mauno Haverinen toimii myynti- ja markkinointipuolen tehtävissä. Haveriset johtavat Kansanlähetyspäiviä Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärisen ja hallintojohtaja Samuli Virtasen kanssa. He ovat yhdessä ohjelmatyöryhmän kanssa valmistelleet ohjelmaa viime vuoden syksystä lähtien.
−Olimme otettuja, kun meitä kutsuttiin kesän 2023 Kansanlähetyspäivien johtajiksi. Nöyrin mielin otimme vastaan tämän tehtävän.

Kansanlähetyspäivien tärkeimpänä antina Mauno Haverisen pitää uskonelämän rohkaisua ja toisten ihmisten tapaamista. Hän toivoo, että päivät voisivat tarjota osallistujille rakentumista ja uskossa uudistumista. Terhi odottaa mielenkiinnolla opetuksia ja kertomuksia elävästä elämästä.
−On jännittävää, nähdä tapahtuma tänä vuonna vähän eri perspektiivistä kuin aiemmin. Mielestäni olemme saaneet kiinnostavan ohjelman kasaan, joten toivottavasti moni tulee heinäkuun alussa Ryttylään.

Haveriset ovat suunnitelleet ja johtavat päiviä vapaaehtoistyönään. He toteavat, että Kansanlähetyspäivien onnistumiseen tarvitaan satojen ihmisten työpanos. Kaikkiaan päiville haetaan 260 vapaaehtoista vastuunkantajaa.
− Talkoolaisena toimimisesta saa hyvän mielen lisäksi mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Ilmoittaudu mukaan Kansanlähetyspäivien kotisivuilta >>täältä.

Kuva: Philippe Gueissaz