Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kansanlähetyksen Nuorisotyölinja teki videon Kissa pöydälle -ohjelmaan

 

Ryttylän Kansanlähetysopiston Nuorisotyölinja

Ryttylän Kansanlähetysopiston Nuorisotyölinjan opiskelijat ovat toteuttaneet projektin, jossa tuotettiin evankelioiva video Nuorisotyölinjan elämästä ja suomalaisesta evankeliointityöstä. Valmis video esitetään osana Nuotan Kissa pöydälle -nuortenohjelmaa TV7 -kanavalla.

Projektin työstäminen lähti käyntiin alkuvuodesta, kun linjalaiset lähtivät harjoittelemaan laitteiden käyttöä ja suunnittelemaan yhdessä toteutettavaa videota.

 

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Linjamme opiskelija Kaisa Heikkilä otti selkeän vastuun suunnittelusta. Hän on opiskellut lavastamista, ja tätä kautta hänellä on kokemusta myös muun muassa käsikirjoittamisesta, valottaa projektin pääkuvaaja Joona Mäntynen Lahden Kirkkopäivillä Nuotan haastattelussa.

 

Joonalla ei ennen projektia ollut juurikaan etukäteiskokemusta kuvaamisesta. Kiinnostusta oli kuitenkin senkin edestä.

 

– Olihan se alussa hieman hankalaa, mutta ajan kanssa kameratyöskentely helpottui kummasti.

 

Videota päästiinkin kuvaamaan eri tapahtumissa ja aktioissa ympäri Suomea. Kokemus antoi linjalaisille mielenkiintoisen haasteen kokeilla jotain uutta.

 

– Koko ryhmä oli alusta alkaen innokkaasti mukana projektin toteuttamisessa, eikä osallistumisintoa puuttunut. Itse kun en ole varsinainen ideanikkari, niin erityisesti muutaman tiimiläisen idearikkaus yllätti hyvin positiivisesti, Joona kehuu.

 

Kuvatun materiaalin leikkaamisesta vastasi puolestaan Kansanlähetysopiston Raamattulinjalla opiskeleva Sakari Heinonen, jolle kokemus oli myös ensimmäinen laatuaan.

 

– Oli hieno saada olla tällaisessa projektissa mukana, sillä opin samalla itse todella paljon. Nuorten tavoittaminen median kautta on lähellä sydäntäni, Sakari kertoo.

 

Sakari aikoo ensi syksynä jatkaa omiakin opintojaan Nuorisotyölinjalla.

 

– Toivottavasti voin olla jatkossakin mukana mediapuolen projekteissa. Olemme jo alustavasti sopineet muutamista projektimahdollisuuksista ensi lukukaudelle, ja odotan innolla tulevia haasteita, toteaa Sakari.

 

Maanantaina 16.5. klo 21:10 TV7-kanavalla esitettävässä Kissa pöydälle -jaksossa nähtävä video on mieleen myös ohjelman tuottaja Mikael Elmolhodalle. Hänen mukaansa ohjelman tavoitteena on pyrkiä aktivoimaan nuorisotyölinjalaisten kaltaisia nuoria oma-aloitteiseen mediatuotantoon.

 

– Tämä on hieno esimerkki siitä, miten voi lähteä kokeilemaan ja oppimaan uutta, ja samalla rakentua yhteisestä uskosta. Haluan haastaa kirkkokunnasta riippumatta kaikkia uskovia nuoria kokeilemaan kykyjään erilaisten videotuotantojen tekemisessä, hän toteaa.

 

Nuotan Kissa pöydälle -ohjelma on kerran kuukaudessa TV7-kanavalla nähtävä nuortenohjelma, jossa pureudutaan ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ja uskovien nuorten elämää koskettaviin kysymyksiin. Aiemmin esitetyissä jaksoissa on tänä vuonna pohdittu mm. elämänmuutosten kohtaamista, sukupuoli-identiteettiä, seurustelua ja pelkojen voittamista.

 

Omia videotuotantojaan voi tarjota ohjelmassa esitettäväksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kissa@nuotta.com

 

Katso Kissa pöydälle: Lähetystyö ja evankeliointi -ohjelman traileri

Katso aiemmin esitettyjä Kissa pöydälle -jaksoja