Kampin kappelin laajennustyöt alkavat vielä tänä vuonna

 
kaupunkikuva-jossa-ihmisiä-taustalla-puinen-laivamainen-rakennus-joka-on-Kampin-kappeli

Kampin kappeli suljettiin syyskuussa 2022 ja avattiin uudestaan keäkuussa 2023. Heinäkuun alusta kappelissa otettiin käyttöön pääsymaksu. Kuva: Aarne Ormio/Kirkkohallitus

Kampin kappeli Helsingin keskustassa Narinkkatorilla on tarjonnut hiljentymispaikan ja keskusteluapua aukeamisestaan eli kesäkuusta 2012 alkaen.

Kampin kappelin kävijämäärät ovat kasvaneet ja myös keskusteluapuun tulijoita on vuosi vuodelta enemmän. Kappelissa vierailee vuosittain noin 350 000 ihmistä.

Muun muassa näistä syistä Kampin kappelin tilojen laajentaminen on tullut nyt ajankohtaiseksi. Kampin kappelin 70 neliömetrin laajennusosan rakentaminen on tarkoitus aloittaa vielä tänä vuonna.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Laajennusosaan saadaan lisää tiloja keskusteluavun tarjoamista varten ja nykyistä paremmat sosiaalitilat. Laajennusosa on suunniteltu rakennettavaksi Kampin kappelisalin ja eteistilan jatkeeksi Narinkkatorin puoleiselle seinustalle. Rakennustyön yhteydessä myös Kampin kappelin ulkovalaisimet uusitaan ja kappelirakennuksen ulkopinta huoltokäsitellään.

Kappelin laajennusosaan liittyvästä asemakaavasta päätetään kaupunginvaltuustossa keskiviikkona 25.3. Rakentamisaikataulun toivotaan olevan selvillä toukokuun alussa. Hankkeen urakoitsijasta päätetään yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 11.6.

Kampin kappeli on poissa käytöstä rakennustöiden ajan ja kappelin palvelut siirtyvät rakennustöiden alkaessa väistötiloihin näillä näkymin 1.9. alkaen. Kappelin nykyiselle toiminnalle etsitään sopiva väistötila kevään kuluessa, jossa toiminta jatkuu arviolta puoli vuotta kestävän rakennusvaiheen aikana.

Kappeli on kooltaan 300 neliömetriä eli 70 neliömetrin laajennuksen myötä kappelin palveluille saadaan lähes neljännes lisää tilaa verrattuna nykyiseen. Rakennushankkeen kustannukset maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

Kirkko Helsingissä