Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Kaisamari Hintikka valittiin Espoon piispaksi

 

Kaisamari Hintikka on Espoon seuraava piispa. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Kaisamari Hintikka on Espoon uusi piispa. Hän sai tänään torstaina järjestetyllä piispanvaalin toisella kierroksella 463 ääntä. Vastaehdokas Juhani Holma jäi kakkoseksi 324 äänellä.

Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä Genevessä toimiva Kaisamari Hintikka on järjestyksessä toinen naispiispa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa. Sukupuolella oli Espoon vaalissa merkitystä, sillä Helsingin piispa Irja Askolan jäätyä vuosi sitten eläkkeelle Suomen piispojen joukossa ei ole ollut yhtään naista.

Hintikka oli vaalin toisella kierroksella selvä voittajasuosikki. Hän sai vaalin ensimmäisellä kierroksella yli neljäkymmentä prosenttia äänistä eli selvästi eniten ensimmäisen vaalikierroksen neljästä ehdokkaasta.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Vaalin toisen kierroksen äänestysprosentti oli 84,3. Espoon piispanvaalissa oli 949 äänioikeutettua.

Espoon hiippakunnan piispanvirka avautui sen jälkeen, kun aiempi hiippakunnan piispa Tapio Luoma valittiin arkkipiispaksi viime kesänä. Espoon uusi piispa vihitään virkaansa 10. helmikuuta.