Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kaarlo Kalliala siteeraa Raamattua: ”Mitä se sinulle kuuluu, seuraa sinä minua”

 

Kaarlo Kalliala

Kiertelemme piispa Kaarlo Kallialan kanssa Turun tuomiokirkossa esillä olevassa ehtoollisaiheisessa näyttelyssä ja pysähdymme pohtimaan, mitä tulkintoja ja tuntemuksia teokset meissä herättävät. Näyttelykierroksen päätteeksi istumme vielä kirkonpenkkiin ja pohdimme hetken kirkon tilannetta.

Turun piispa Kaarlo Kalliala haluaisi rakentaa kirkkoa ja jättäisi vastakkain asettelun taaemmaksi.
Vertailukohdaksi Kalliala ottaa Jeesuksen sanat Johanneksen evankeliumin lopusta: ”Mitä se sinulle kuuluu… Seuraa sinä minua.”

– Nyt olisi tärkeää, että kukin huolehtisi vain omasta identiteetistään, eikä kyttäisi toisten sanomisia tai sanomatta jättämisiä. Jos joku mainitsee sanan Jeesus, hänet leimataan heti fundamentalistiksi tai päinvastoin: jos hän ei ensimmäisten minuuttien aikana mainitse Jeesusta, hänet leimataan liberaaliksi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Epäluulon kylvämisen ja jaottelun sijasta toinen ihminen pitäisi hyväksyä vilpittömäksi kristityksi ja Jeesuksen seuraajaksi, vaikka tämä ajattelisi asioista eri tavalla, Kaarlo Kalliala sanoo.

Kalliala muistuttaa, että koko historian ajan seurakuntalaiset samoin kuin herätysliikkeet ovat eri tavalla vaikuttuneet Kristuksesta ja ammentaneet eri aspekteja Jumalan äärettömästä rikkaudesta.

Kalliala itse kokee, että hänellä hyvä keskusteluyhteys kaikkien alueellaan toimivien herätysliikkeiden kanssa. Luther-Säätiöltä hän kuitenkin odottaa, että säätiö ottaisi kaksi askelta joko sisään tai ulospäin.

 

Teksti: Marjaana Perttula

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie