Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jumalanpalveluksen kehittäminen tuo lähes tuhat ihmistä Ouluun

 

Kuvassa Oulun tuomiokirkko, jossa järjestetään perjantaina yleisölle avoin yhteinen messu ja yhteislaulutilaisuus.
Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Valtakunnalliset Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivät kokoaa tällä viikolla 950 jumalanpalveluksen kehittämisestä kiinnostunutta Ouluun. Kansainvälistä väriä päiviin tuovat isä Andrea Ciucci Roomasta ja piispa Martin Modéus Ruotsista.

Perjantaina ja lauantaina 24.–25.3. järjestettävät päivät tuovat yhteen eri puolilta Suomea kaikenikäisiä seurakuntalaisia ja seurakuntien työntekijöitä.

Päiville ovat tervetulleita kaikki oman seurakuntansa ja sen jumalanpalveluselämän kehittämisestä kiinnostuneet. Mukaan kutsutaan seurakuntalaiset ja seurakuntien työntekijät – lapset, nuoret ja aikuiset.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tähän mennessä tapahtumaan ilmoittautuneista 440 eli lähes puolet on seurakuntalaisia. Maallikko-osallistujien määrä on päivillä ennätyskorkea, sillä vain viidennes päiville ilmoittautuneista on pappeja. Kirkon työntekijöistä tapahtumassa on mukana pappien lisäksi muun muassa kanttoreita ja suntioita.

Osallisuus ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä

Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivien pääluennoitsijat ovat perjantaina puhuvat roomalaiskatolinen isä Andrea Ciucci ja Linköpingin piispa Martin Modéus sekä lauantaina saarnaa luennossaan käsittelevät Helsingin emerituspiispa Eero Huovinenja hiippakuntadekaani emeritus Keijo Nissilä.

Puheenvuorossaan yhteisön merkitystä ja rakentumista käsittelevä isä Andrea Ciucci on työskennellyt 25 vuoden ajan erityisesti lasten ja nuorten opettajana. Nykyisin hän työskentelee Roomassa paavillisessa Elämän akatemiassa.

Martin Modéus puolestaan tunnetaan Ruotsissa yhteisöllisen jumalanpalveluselämän kehittäjänä. Jumalanpalveluspäivillä hänen puheenvuoronsa otsikkona on ”Jumalanpalveluksen ydinarvot” – Elämää yhdessä ja Kristuksen kanssa. Molempien ulkomaisten vieraiden luennot tulkataan suomeksi.

Varsinaisen ohjelman lisäksi päivillä on kaikille avoimia, maksuttomia tapahtumia. Perjantai-iltana on mahdollisuus osallistua Oulun tuomiokirkossa yhteiseen messuun sekä sen jälkeen järjestettävään yhteislaulutilaisuuteen.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Oulun hiippakunnan tuomiokapituli ja tapahtumapaikkana toimii Oulun Rauhanyhdistys (Professorintie 7). Ohjelmatiedot sekä ilmoittautumislinkki löytyvät tapahtuman verkkosivuilta. Osallistumismaksu päiville on 100 euroa.

Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiviä voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä sekä tallenteena 30 päivän ajan osoitteessa virtuaalikirkko.fi. Perjantaina 24.3. striimataan ohjelma klo 9–14.30 sekä messu ja yhteislaulutilaisuus Oulun tuomiokirkossa klo 19–22.00. Lauantaina 25.3. striimataan päivän koko ohjelma.