Juhlavuottaan viettänyt jouluradio rikkoi kuuntelijaennätyksiään

 

Joulumusiikki kuuluu suomalaisten jouluun ja joulunodotukseen. Erityisen paljon Jouluradion kanavia kuunneltiin netin kautta.

Pääkaupunkiseudulla Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 25–54-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa joulukuussa. Erityisen paljon Jouluradion kanavia kuunneltiin netin kautta.

Suomalaiset rakastavat joulumusiikkia. Tämä paljastuu Kansallisen Radiotutkimuksen joulukuun 2022 tilastoista. Jouluradio oli radiokanavien ykkönen 9–24-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa valtakunnallisesti ja 25–54-vuotiaiden viikkotavoittavuudessa pääkaupunkiseudulla viikoilla 48–51 (1.–28.12.2022). Viikkotavoittavuudella tarkoitetaan kanavaa vähintään vartin viikon aikana kuunnelleita.

Kaikkiaan Jouluradion kanavat tavoittivat 223 000 pääkaupunkiseudulla asuvaa. Valtakunnallisesti viikkotavoittavuus oli jopa 958 000 suomalaista. Kuuluvuusalueillaan Jouluradio tavoitti 19 prosenttia väestöstä.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

Nuoret kuuntelevat joulumusiikkia

Joulumusiikki kuuluu suomalaisten jouluun ja joulunodotukseen. Erityisen paljon Jouluradion kanavia kuunneltiin netin kautta. Jouluradio rikkoikin kuuntelijaennätyksiään verkossa. Edellisvuoteen verrattuna nettikuuntelijoiden määrä kasvoi peräti kahdeksalla prosentilla.

– Olemme iloisesti yllättyneitä ja ihmeissämme, että 20. juhlakausi meni näin hyvin. On upea asia, että kaikkien suoratoistopalveluiden ja muun tarjonnan keskellä Jouluradiolle on kysyntää, sanoo Jouluradion tuottaja Katri Ketola.

– Nämä luvut kertovat myös siitä, että pystymme tarjoamaan joulumusiikkia monipuolisesti eri kuuntelijaryhmille. Ilahduimme erityisesti siitä, että olemme nuorten kuuntelijoiden suosioissa.

Amerikkalainen joulumusiikki kiinnostaa yhä useampaa

Pääkanavan lisäksi Jouluradiolla on yhdeksän eri tyylistä nettikanavaa. Pääkanava oli edelleen kuunnelluin kanava, toiseksi kuunnelluin oli Kauneimmat joululaulut ja kolmanneksi kuunnelluin oli amerikkalaista joulumusiikkia soittava Happy Holidays, jonka kuuntelu kasvoi peräti 36 prosenttia viime kaudesta. Neljänneksi kuunnelluin kanava oli Klassinen joulu, jonka kuuntelu kasvoi 16 prosentilla.

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia.  Pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa lähes koko Suomessa. Kymmenen eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen.

 

Aiheet