Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Juhannuskonferenssiin yksi yö

 

Tällä viikolla järjestetään jälleen perinteinen Juhannuskonferenssi Keuruun Iso Kirja -konferenssikeskuksessa. Noin sadan tilaisuuden joukosta löytyy vauvasta vaariin jokaiselle jotakin.

Konferenssin teema on Uskoa Elämään, ja uskoon paneudutaankin eri näkökulmista niin raamattutunneilla kuin keskustelufoorumissa. Myös rukous on tärkeässä roolissa konferenssissa, sillä juhlilla järjestetään esimerkiksi suuri esirukousjumalanpalvelus.

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi alkaa huomenna 18. kesäkuuta Keuruulla ja kestää sunnuntaihin 22. kesäkuuta asti. Ison Kirjan koulutus- ja konferenssikeskuksen alueelle saapuu jälleen noin 30 000 juhlavierasta, ja tarjolla on satakunta erilaista tilaisuutta jumalanpalveluksista keskustelufoorumiin ja megakonsertista lastenlaulukilpailuun.

Juhannuskonferenssin tämän vuoden teema on Uskoa Elämään. Keväällä 2014 käynnistynyt yhteiskristillinen Maailmankatsomukset puntarissa -kampanja saa jatkoa, kun konferenssissa vierailevat muun muassa Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka ja Uusi tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela. Tilaisuuksissa pohditaan esimerkiksi uskon ja tieteen suhdetta sekä arvojen merkitystä ihmisen elämässä nyky-yhteiskunnassa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Konferenssin avajaisjuhlassa huomioidaan YK:n ja EU:n vuoden 2014 perheteema, jonka myös Euroopan Helluntaiyhteisö (PEF) on valinnut tämän vuoden teemaksi. Tilaisuudessa puhuu PEF:in suomalainen puheenjohtaja Arto Hämäläinen. Konferenssissa vietetään myös romanijärjestö Elämä ja Valo ry:n 50-vuotismerkkivuotta.

Konferenssista teräväpiirtolähetyksiä UskoTV:ssä

Tänä vuonna Juhannuskonferenssi panostaa entistä enemmän myös nettilähetysten seuraajien palvelemiseen. Kevään aikana ison juhlateltan alueen perusparannuksen yhteydessä maahan on vedetty valokuitukaapeli. Paremmat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat teräväpiirtokuvan lähettämisen eri tilaisuuksista nettiyleisölle.

Datansiirtonopeuksien kasvaessa konferenssin yhtäaikaisten katselukertojen määrä voi nousta jopa 5 000:een. Kuvallisista lähetyksistä vastaa UskoTV-nettitelevisio. Juhlien yhtenä uutuutena on nettipassi, jonka hankkimalla pääsee seuraamaan suorana myös perjantai-illan juhannuskonserttia sekä hyödyntämään konferenssin tilaisuusarkistoa.

Israel Houghtonin konsertista Tunturimessuun

Aattoiltana klo 19.30 alkavassa juhannuskonsertissa pääteltan lavalle nousee Grammy-palkittu amerikkalainen muusikko, laulaja ja lauluntekijä Israel Houghton 14-henkisen New Breed -yhtyeensä kanssa. Maailmanlaajuisesti yksi tunnetuimmista ylistysmusiikkiryhmistä vierailee juhannuksena myös Ruotsin helluntaikonferenssissa.

Konferenssin musiikilliseen antiin on panostettu edellisten vuosien tapaan monipuolisella ja kaikenikäisiä juhlijoita palvelevalla kattauksella. Suomalaista eksoottisuutta juhlien musiikkipuoleen tuo torstaina puolenyön aikoihin Lasse Heikkilän ja Valkia-ryhmän esittämä Tunturimessu, jossa teltan täyttävät Lapin äänet ja tunnelmat. Uutuutena konferenssissa nähdään Kids Gospel -laulukilpailun semifinaali, jossa kilpaillaan paikoista Iso Soitto -festivaaleilla heinäkuun lopussa pidettävään finaaliin.

Konferenssi päättyy sunnuntaina, jolloin järjestetään muun muassa esirukousjumalanpalvelus Suomen puolesta.

www.juhannuskonferenssi.fi