Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Juhana Tarvainen Sleyn kotimaantyönjohtajaksi

 

Juhana Tarvainen Maata Näkyvissä -festareilla 2014. Kuva: SPixelxscom

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen hallitus on valinnut uudeksi kotimaantyönjohtajaksi Juhana Tarvaisen.

– Juhana on motivoitunut uuden sukupolven osaaja. Hän on oma-aloitteinen ja taidoiltaan monipuolinen työskentelemään asia- ja henkilöjohtamisessa, Sleyn toiminnanjohtaja ja kotimaantyönjohtajan esimies Lasse Nikkarikoski perustelee valintaa.
Sley on Tarvaiselle läpikotaisin tuttu. Hän on vuodesta 2010 alkaen toiminut Sleyn Satakunnan piirin vastaavana työntekijänä.
– Sley on työtavoiltaan ja opetukseltaan hyvä paikka tehdä töitä, Tarvainen katsoo.

 
Vastuutehtävinä Sleyssä Tarvainen on muun muassa toimittanut Lähetyskipinä -televisio-ohjelmaa ja hoitanut projektisihteerin tehtäviä Evankelisten musiikkimessujen parissa sekä ääni- ja valotekniikkaa gospeltapahtumissa. Evankelisten Opiskelijoiden hallituksen puheenjohtajana hän toimi pari vuotta. Tarvainen oli henkilöstön valitsemana edustajana Sleyn hallituksessa 2012-2014.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Avoimuutta uusia asioita kohtaan

Esimiehenä Tarvainen haluaa toimia opettajana, hengellisenä tukijana ja suunnannäyttäjänä.
– Tehtäväni johtajana on vapauttaa alaisissa piilevä potentiaali ja näin saada aikaan huippusuoritus. Minulla on avoimuutta uusia asioita kohtaan, hän luonnehtii itseään.

 
Kotimaantyönjohtaja vastaa tehtävänimikkeen mukaisesti kotimaantyöstä. Suomi on jaettu Sleyssä on neljään suuralueeseen, joista kutakin johtaa aluejohtaja. Neljään suuralueeseen kuuluu yhteensä kolmetoista piiriä, jotka pääpiirteissään vastaavat Suomen maakuntajakoa. Jokaisella piirillä on vastaava työntekijänsä. Noin puolella piireistä on useampi kuin yksi työntekijä. Kotimaantyönjohtaja toimii esimiehenä myös erityistyöaloilla, joihin lukeutuvat raamattukoulutus, tavoittava työ, musiikkityö sekä eri ikäkausiin liittyvät työalat.

 
Juhana Tarvainen valmistui teologian maisteriksi vuonna 2011. Seuraavan vuoden syyskuussa hänet vihittiin Inkerin kirkon pappisvirkaan ja pari vuotta sen jälkeen Tarvaiselle myönnettiin myös evankelis-luterilaisen kirkon pappisoikeudet.

 
Kotimaantyönjohtajaa haettiin Sleyn sisäisenä hakuna. Valintaa valmistelleella työryhmällä oli lisäksi mahdollisuus kutsua työntekijäjoukon ulkopuolelta henkilöitä mukaan hakuprosessiin. Tehtävään oli kuusi hakijaa.

Tarvainen aloittaa tehtävässään viimeistään marraskuussa.