Jouluradion Hoosianna-virsi kaikuu tänä vuonna Vaskivuoren lukion kamarikuoron laulamana

 

Vaskivuoren lukion kuoro. Kuva: Marko Kalmari

Uusi versio Hoosiannasta ja video julkaistaan perinteiseen tapaan Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta puolilta öin.

”Tämän vuoden Hoosianna koskettaa ja video on vahva ajankuva poikkeuksellisesta joulusta. Hoosianna on huudahdus ”Oi auta” tai ”pelasta”. Teos tulee tässä ajassa suoraan kohti, sillä nämä sanat puhuttelevat erityisesti nuorten laulamana ja herkästi sovitettuna”, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela.

Vaskivuoren kamarikuoro on 40 laulajan sekakuoro. Kovatasoinen kuoro on juuri valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi. Kuorolaiset ovat olleet hankkeesta innoissaan, koska livenä ei olla hetkeen esiinnytty.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

”On tosi hieno tunne, kun kuulee toisten äänet kotonaan korvanapeista. Oli hauska tehdä tätä yhdessä toisten kanssa, hyvä fiilis. Musiikki on oman kielensä, joka vaikuttaa tunteisiin”, kuorolainen Onni Aflatuni kuvailee.

Kuorolaisille oli myös uusi kokemus ja elämys kulkea kuoroasuissa eri puolilla Myyrmäkeä Hoosianna-videon kuvauksissa.

”Päädyin sovitukseen, joka edustaa aika perinteistä ja kuulasta kuorosatsia, ja joka olisi instrumentilleni eli nuorisokuorolle ominaista laulettavaa. Kokonaisuuden tunnelmaan haimme sitä ainutlaatuista kauneutta ja herkkyyttä, joka löytyy nuorten äänten soinnista ja kenties tuo valon pilkahdusta tähän pimenevään vuodenaikaan ja koronakaamokseen”, kertoo Hoosiannan sovittaja ja kuoron johtaja Jonna Vehmanen.

Jouluradion Hoosianna kajahtaa nyt yhdeksättä vuotta uutena sovituksena. Vuosien saatossa Hoosianna on kuultu esimerkiksi Pastori PikenTuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin, Kerkko Koskinen Kollektiivin, Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen sekä Katja Lapin ja Nina Tapion versioimina. Hoosiannan uusi sovitus soi Jouluradiossa ensimmäisenä adventtina 29.11.

Kirkko Helsingissä