Jouluradio avautuu marraskuun alussa – tällä kaudella kuullaan nostalgiaa ja retroa

 

Tubettaja Heikki Ranta analysoi Jouluradion pyynnöstä, millaisista aineksista joululaulu on tehty. Kuva: Pipo Productions

Jouluradion kanavat avautuvat 1. marraskuuta. Jouluradion kanavaperheen kaikki 10 kanavaa käynnistyvät netissä ja pääkanavakin soi radiossa 27 paikkakunnalla.

Jouluradion teemana on tänä vuonna menneiden vuosikymmenten nostalgia,  retroilu, kaiho ja kaipuu, mutta ilon kautta.

”Poikkeustilan jälkeen ihmisillä on kaipuu vanhoihin ja hyviin aikoihin. Tämän vuoksi Jouluradion soittolistoilla kuullaan tällä kaudella nostalgiaa ja retroa. Meillä soi eri aikakausien joulusuosikkeja eli kaikkien aikojen joulumusiikkia”, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela, joka on myös Jouluradion uusi kanavaääni.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Joulumusiikki vie Saarelan hetkiin ja tilanteisiin, joita ei saa enää takaisin. Samalla joululaulut ovat ovelasti elämässä kiinni luomassa uusia muistoja. Muistojen joulu onkin uusi ohjelma, jossa soitetaan kuuntelijoiden toivomia nostalgisia ja muistoja kirvoittavia joululauluja. Muistojen joulu soi pääkanavalla lauantaisin 6.11.-25.12. klo 14 ja uusintana klo 18.

Mistä on hyvä joululaulu tehty?

Tänä vuonna suosittuja musiikkivideoita tekevä tubettaja Heikki Ranta Pipo Productions Oy:stä on pureutunut Jouluradion aloitteesta joulumusiikin reseptiin. Ranta analysoi videoillaan tunnettujen suomalaisten artistien tai bändien kappaleiden toistuvia ja tunnistettavia ominaisuuksia, joiden perusteella hän säveltää ja sanoittaa uuden kappaleen, joka on tyyliltään kuin suoraan videon aiheena olevan artistin tuotannosta.

Nyt Rannan videon on aiheena joulumusiikki ja Jouluradion kuuntelijat saavat todistaa uuden joululaulun syntymää:

”Toistuvien elementtien löytäminen musiikissa on minulle aina yhtä hauskaa puuhaa. Nyt lähdemateriaalia oli loputtomasti, mikä oli samalla haaste kuin helpotuskin. Äänitysvaiheessa kellojen ja kulkusten nauhoittaminen ja soitto oli erityinen ilo!”, Heikki Ranta kuvaa.

Videon voi katsoa tästä linkistä.

Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Pääkanava soi perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun.

STT