Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Joulun merkitys jakaa brittiläiset

 

KUVA:HELI VOIPIO

Tuore tutkimus paljastaa että, joulun merkitys jakaa brittiläisen yhteiskunnan kahtia. Julkisen teologisen tutkimuslaitoksen Theos´n toteuttama tutkimus kertoo, että 51 prosenttia brittiläisistä pitää edelleen Jeesuksen syntymää merkityksellisenä omalle joulun vietolleen. 46 prosenttia puolestaan pitää Jeesuksen syntymää merkityksettömänä.

Tutkijat yllätti se, että 18-24-vuotiaat olivat muita ikäryhmiä useammin sitä mieltä, että Jeesuksen syntymä on joulussa oleellista. Tulos kumosi ennakkohypoteesin siitä, että kristinuskoon liittyvät asiat olisivat tärkeitä lähinnä vanhemmille sukupolville.

Tutkimus paljasti myös että joulukirkkoon osallistuminen on vähenemässä huomattavasti. Tänä vuonna osallistumista suunnitteli 36 prosenttia kun vuonna 2008 vastaava lukema oli vielä 44 prosenttia.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– On selvää, että yhteiskunta on jakautumassa kahtia mitä tulee joulun uskonnolliseen merkitykseen, tutkimuksen johtaja Paul Woolley kommentoi.

– Monia kuitenkin varmaan yllättää nuorten usko Jeesukseen tärkeyteen heidän joulussaan, Woolley jatkaa.

”Vähempi kulutus ei pilaa joulua”

Tutkimuksessa kävi ilmi, että joulu on vaikeinta aikaa yhteiskunnan köyhimmille väestöryhmille. Huonosti toimeen tulevat joutuvat lainaamaan rahaa kattaakseen joulukulunsa. Tässä ryhmässä oli myös eniten niitä, jotka pitävät joulua yliarvostettuna juhlana.

62 prosenttia tutkituista kuitenkin totesi, että vähempi kulutus ei pilaa heidän jouluaan, koska jouluna muut asiat ovat merkityksellisempiä. 18 prosenttia vastanneista katsoi, että vähempi kulutus toisi paremman joulun ja helpottaisi keskittymistä oikeasti tärkeisiin asiohin.

-Yleisesti ottaen maailmantalouden heikko tilanne pakottaa ihmiset kiristämään vöitään tänä vuonna. Mielenkiintoista on kuitenkin se, että 62 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ei koe sitä esteeksi joulusta nauttimiselle, Woolley toteaa.

– Se, että 68 prosenttia ihmisistä viettää joulua perheen kesken kertoo siitä, kuinka tärkeitä perhesiteet ovat. Siksi pitäisi huolehtia entistä enemmän heistä, usein yli 65 vuotiaista, jotka viettävät joulua yksinään, Woolley muistuttaa.