Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Joulukirkkoon pääsee myös radion, television ja verkon välityksellä

 

Oulun tuomiokirkko Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Joulukirkkoon ja jouluisen musiikin äärelle pääsee jouluna myös radion, television ja verkon välityksellä.

YLE Radio 1 välittää joululähetyksiä eri puolilta Suomea: jouluaattona kello 15 aattohartaus Raahen kirkosta, joulupäivänä jumalanpalvelus kello 7 Pielisensuun kirkosta ja Kauneimmat joululaulut kello 18 Turun Mikaelinkirkosta. Tapaninpäivänä Yle Radio 1:ssä kuullaan jumalanpalvelus kello 10 Helsingistä Viikin kirkosta.

Joulupäivänä 25.12. kuullaan myös jumalanpalvelus Suomen Raamattuopistolta radio Dein taajuudella. Paikallisesti Dei lähettää jumalanpalveluksia myös muualta. Esimerkiksi Oulusta on joulupäivänä lähetys Karjasillan kirkosta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Oulun tuomiokirkon tunnelmalliseen jouluyön messuun 24.12. kello 23 voi osallistua myös verkon välityksellä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Messun toimittaa piispa Samuel Salmi.

 

Joulukirkot televisiossa
 
YLE TV 1:n kautta voi seurata jumalanpalvelusta joulupäivänä Kirkkonummen kirkosta kello 10 ja tapaninpäivänä toisen joulupäivän liturgiaa Tampereen ortodoksisessa kirkossa kello 10.

 

Lapsille on osoitteessa www.lastenkirkko.fi joulukalenteri, jonka luukuista avautuu videoita ja pelejä. Lastenkirkko.fi on seurakuntien ylläpitämä, esi- ja alakouluikäisille suunnattu verkkosivusto.

 

Aiheet